Під Донецьком відкрили новий пункт пропуску (фото)

13:32, 21.10.2016
Під Донецьком відкрили новий пункт пропуску (фото)

Новий контрольний пункт пропуску «Майорськ» відкрили у передмісті окупованого Донецька в п’ятницю. Цей пункт пропуску замінив раніше закритий через обстріли пункт пропуску «Зайцеве» на дорожньому коридорі «Горлівка-Артемівськ».

 

Про це повідомляє Державна прикордонна служба.

 

Пункт пропуску «Майорськ» особисто перевірив голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський та керівництво Антитерористичного центру СБУ.

 

 

До речі, новий контрольно-пропускний пункт перенесли ближче до лінії розмежування «для посилення контролю за переміщенням осіб, транспортних засобів та вантажів».

 

Прикордонники відзначають, що таке наближення «Майорська» до окупованого Донецька дозволить зменшити можливість проникнення на підконтрольну територію злочинців і ворожих диверсантів.

 

«Крім того, нове місце розташування пункту пропуску виведе із «сірої зони» такі населені пункти, як Зайцеве, Майорськ, Курдюмівка, Одрадівка, Миколаївка, Кодима, що зменшить соціальну напругу і виключить потребу у перетинанні пункту пропуску  жителями цих населених пунктів», йдеться в повідомленні.

 

 

Пункт пропуску «Майорськ» побудовано за удосконаленою технологією, він має 4 в'їзних смуг руху та 4 виїзних, а також окрему смугу для руху місцевих жителів.

 

«Пропускну спроможність подорожуючих в пішому порядку буде збільшено вдвоє порівняно з «Зайцевим». Загалом пропускна спроможність контрольного пункту становить близько 7-8 тисяч осіб та 2 тисяч транспортних засобів», - додають у Державній прикордонній службі.