Губернатор Миколаївщини Олексій Савченко зганьбився через помилки у представленні

16:59, 21.10.2016
Губернатор Миколаївщини Олексій Савченко зганьбився через помилки у представленні

Губернатор Миколаївщини Олексій Савченко, якого висунули на посаду від "Блоку Петра Порошенка", зганьбився у своїй письмовій презентації на конкурсі на цю посаду. Зокрема, Савченко зробив більше десятка помилок. Про це повідомили журналісти програми "Схеми", яким вдалося отримати документи презентації і результатів тестової роботи Савченка.

У роботі знайшли численні одруківки, невідповідність у відмінках, а інколи і незрозумілі мовні звороти. Проте з такою кількістю помилок нардеп спокійно виграв конкурс і вже місяць керує обласною держадміністрацією.

Вислови кандидата, який переміг у конкурсі на посаду голови ОДА, зрозуміти взагалі складно. Наприклад, «підрамка селу», «пітоні води», «дующего институту праці».


 

За словами експерта платформи Реанімаційний пакет реформ Миколи Виговського, вільне володіння українською мовою – це необхідна вимога для очільника обласної державної адміністрації, посада якого належить до державної служби категорії А.
 
Хоча цю презентацію демонстрували на екрані перед Комісією з питань вищого корпусу державної служби, яка мала оцінювати роботу, жоден із членів комісії не звернув уваги на численні граматичні помилки у презентації кандидата і не поставив жодного запитання щодо якості написання роботи.
 


З відповідним запитанням журналісти звернулися до самого Савченка.
 
«Спочатку я почав писати ручкою, так. А потім мені сказали, що ручкою не приймуть. І мені треба було швидко це надрукувати. І я вже не, ну розуміючи, те, що треба щось здавати, да, а те, що я написав не приймуть, то я вже, як воно там було, не дивився», — пояснив він якість своєї презентації на конкурсі на посаду голови ОДА.
 
Водночас під час письмового тестування на 34 із 40 питань Савченко дав правильну відповідь лише за 6 хвилин і 4 секунди, у середньому прочитуючи тестове завдання, чотири варіанти відповідей на нього та обираючи вірний варіант за 9 секунд.