Росія відмовилася видати Україні кримчанина Олександра Кольченка

19:35, 21.10.2016
Росія відмовилася видати Україні кримчанина Олександра Кольченка

(Олександр Кольченко)

Росія відмовилася видати Україні ув'язненого кримчанина Олександра Кольченка. Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник міністра юстиції України Сергій Петухов, оприлюдниши фотокопію відповіді Міністерства юстиції Росії.

Відповідно до заяви російського міністерства юстиції, Кольченко у 2014 році після анексії Криму примусово отримав російське громадянство і як громадянин Росії не може бути переданий Україні. 

Такою була відповідь на звернення Мін'юст України від 7 квітня з проханням видати Сенцова та інших політв'язнів.
 
Нагадаємо, 25 серпня 2015 року російський суд у Ростові-на-Дону засудив українського режисера з Криму Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у підготовці терактів у Криму. 
 
Кольченка російський суд також визнав винним в участі у терористичному угрупованні, співучасті в терористичному акті і засудив до 10 років ув'язнення у виправній колонії суворого режиму.
 
Міжнародні організації визнали, що справа проти Сенцова і Кольченка є сфабрикованою та виступили з критикою на адресу Росії, вимагаючи звільнити їх.


Як повідомляла "УМ", у п'ятницю стало відомо, що Росія відмовила Україні в екстрадиції Олега Сенцова, бо також вважає його громадянином Росії.