Українці Еліні Світоліній погрожували під час Кубку Кремля

10:27, 22.10.2016
Українці Еліні Світоліній погрожували під час Кубку Кремля

Еліна Світоліна більше не хоче змагатися в Москві.

Українська тенісистка Еліна Світоліна заявила, що їй погрожували напередодні півфіналу Кубку Кремля в Москві. В результаті харків’янка поступилася росіянці Світлані  Кузнєцовій з рахунком: 1:6, 7:6 (7:2), 4:6.

 

Про це сама Світоліна повідомила спортивним виданням.

 

«Я отримала багато повідомлень і навіть погроз - щодо того, що буде, якщо виграю у Кузнєцової. Такі повідомлення іноді приходять після матчів, але я на них не звертаю уваги. Але цього разу це було занадто. Вони написали, що знають, де я живу, в якому готелі», - цитує слова Світоліної видання «Советский спорт».

 

«Це важко, я намагалася захиститися від цього, але сталося так, що я побачила ці повідомлення. Звичайно, з політикою це теж пов'язано, але я не думаю, що в чомусь винна. Я виходжу грати в теніс», - додає спортсменка.

 

Істину має встановити розслідування, яке буде вести WTA - але в будь-якому випадку, Світоліна на Кубок Кремля навряд чи вже повернеться.

 

Про це рішуче заявила українська тенісистка виданню Р-Спорт, зазначивши, що до організації турніру претензій не має, але «емоційно весь цей тиждень у Москві для неї став дуже важким».

 

«Бувають, звичайно, деякі люди, які займаються ставками. Якщо чесно, вчора ввечері це було занадто. У мене є людина, яка займається цим, але вона просто не встигала це все видаляти. Я не знаю, хто були ці люди», - зазначила пані Світоліна.

 

Нагадаємо, що 22-річна Еліна Світоліна є переможцем Роланд Гарросу 2010 року серед юніорок. Чотири рази вигравала турніри серії WTA в одиночному розряді та двічі — в парному.

 

У 2014—2016 роках Світоліна шість разів перемагала в матчах проти суперників із топ-10, в тому числі, на Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро здолала першу ракетку світу Серену Вільямс.