Укрзалізниця не сплатила майже 2 млрд. гривень податків

12:19, 24.10.2016

Публічна акціонерна компанія «Укрзалізниця» ухилилася від сплати податків на суму майже 2 мільярда гривень.

 

Про це повідомляє Державна фіскальна служба України на своїй сторінці у Facebook  у понеділок.

 

За словами голови офісу великих платників ДФС Євгена Бамбізова, в результаті перевірки «Укрзалізниці» встановлено факт ухилення від сплати податків на більш ніж 1,5 млрд.  грн. Крім того, одна зі структур компанії – «Укрзалізничпостач» не сплатила державі близько 350 млн. грн податків.

 

«Нещодавно ми завершили перевірку «Укрзалізниці», і встановлено ухилення від сплати податків більш ніж 1,5 млрд. гривень, у тому числі за рахунок проведення фіктивних трансакцій понад 200 млн. гривень. Крім цього, ми встановили та довели в суді ухилення від сплати податків однією з структур «Укрзалізниці», це «Укрзалізничпостач», на суму близько 350 млн. гривень», – зазначає Євген Бамбізов.

 

Раніше, «Укрзалізниця» повідомляла, що завершила 2015 рік зі збитками 16 мільярдів гривень. Керівництво компанії пояснювало збитки переважно курсовими коливаннями гривні щодо основних валют.

 

Разом з тим, доходи компанії 2015 року порівняно з 2014 роком зросли на 10,7 мільярда гривень (21,6%) і склали 60,1 мільярда гривень. Фінансовий план «Укрзалізниці» на 2016 рік передбачає отримання прибутку за підсумками року на рівні 98 мільйонів гривень.