Під Донецьком захлинулася атака бойовиків

18:27, 28.10.2016
Під Донецьком захлинулася атака бойовиків

Наші вояки дали ворогу доброго прочухана в Авдіївці.

Бойовики самопроголошеної ДНР зазнали чималих втрат під час спроби атакувати позиції ЗСУ в промзоні міста Авдіївка поблизу окупованого Донецька у четвер ввечері. За словами українських воїнів, атака ворога буквально захлинулася кров’ю.

 

Про це повідомив речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко у п’ятницю.

 

«Вчорашні агресивні дії дорого коштували ворогу. Підтверджені втрати противника за минулу добу – це 7 загиблих та 17 поранених окупантів. Левова частка цих втрат припала на так звані 10-й полк та окремий штурмовий батальйон 1-го армійського корпусу російсько-окупаційних військ, які атакували Авдіївську промзону, але зазнали фіаско», – каже полковник Лисенко.

 

За даними Міноборони, російські окупанти хотіли вибити сили АТО із займаних позицій під Авдіївкою. Тож російське військове командування задіяло для цієї операції кілька сотень бойовиків із двох різних підрозділів, кілька артилерійських батарей, а також безпілотні літальні апарати.

 

Саме тому, 27 жовтня противник різко активізувався на ділянці фронту Авдіївка – Опитне.

 

«До світанку, вранці та вдень окупанти здійснили низку мінометних обстрілів – в Авдіївці, позиції на шахті «Бутівка» та в Опитному», - пояснює речник Міноборони з питань АТО.

 

Утім, українські військові розгадали справжні наміри ворога щодо позицій в Авдіївці.

 

«Провівши потужну артпідготовку із застосуванням мінометів калібру 82 мм та гаубиць калібру 152 мм окупанти намагалися взяти наші позиції штурмом. Для відбиття нападу на передній край нашої оборони прибуло підкріплення. Бойове зіткнення завершилося на нашу користь, ворог зазнав втрат і з ганьбою відступив», – додає пан Лисенко.

 

За останню добу на Донбасі загинув один захисник України (під час обстрілу села Павлопіль на маріупольському напрямку), ще шестеро зазнали поранень (двоє з них саме в Авдіївці).

 

Бойовики також обстріляли підконтрольну їм Макіївку від безсилої люті.