Арсен Аваков зачистив свій пост про "маргінала Трампа"

16:15, 09.11.2016

Після перемоги Дональда Трампа у президентських виборах у США чимало політиків у соцмережах відгукнулися про це негативно, проте згодом витерли свої пости.

Зокрема глава Радикальної партії Олег Ляшко, який назвав катастрофою для України перемогу Трампа, згодом відредагував свій допис у Facebook, трохи пом'якшивши роторику.

"Сподіваюся, що всі реверанси кандидата в президенти Трампа в сторону Путіна - це було не більше, ніж передвиборна риторика. Президент Трамп зобов'язаний буде проводити лише ту політику, яка відповідає національним інтересам США. Один із таких життєвих довгострокових інтересів США - сильна і незалежна Україна", - виправився Ляшко.

У свою чергу міністр внутрішніх прав Арсен Аваков видалив зі своєї сторінки у Facebook усі негативні дописи про Трампа одразу після його перемоги. 


Раніше у Авакова на сторінці був допис, де міністр назвав Трампа "старим маргіналом". 

"Небезпечний він як для України, так і для США. Не може маргінал, який потурає диктатурі Путіна, бути гарантом демократичних свобод у США і світі", - писав Аваков 31 серпня.

Також повністю видалив свій пост у Facebook про Трампа депутат від "Блоку Петра Порошенка" Віталій Чепинога, в якому констатував провал американської соціології.

Проте це явище характерне не лише для українських політиків. Екс-посол США у Росії Майкл Макфол назвав у Twitter перемогу Дональда Трампа на виборах президента США наслідком втручанням президента Росії Володимира Путіна. Проте згодом Макфол видалив свій допис. 
 

Як повідомляла "УМ", кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп переміг на виборах 8 листопада, набравши більше голосів, ніж представниця Демократичної партії Хілларі Клінтон. Мільярдер зібрав 276 «електронних голосів» з необхідних 270.
 
Трампа з перемогою привітав Путін, депутати Держдуми оплесками зустріли звістку про цю перемогу.
 
Через такі результати виборів обвалився курс американського долара і світові фінансові ринки.