Суддя Сергій Гальонкін має садибу у вигляді церкви під Полтавою (відео)

13:01, 11.11.2016
Суддя Сергій Гальонкін має садибу у вигляді церкви під Полтавою (відео)

Суддя Гальонкін звів садибу, що нагадує церкву.

Заступник голови Апеляційного суду Полтавської області Сергій Гальонкін володіє великими земельними ділянками, а також двома будинками, один з яких має загальну площу 661 метр квадратний і зовні схожий на храм. Такої садиби, згідно декларацій,  немає в жодного іншого судді регіону.

 

Про це повідомляє проект Всеукраїнського об’єднання «Автомайдан» PROSUD.

 

«Будинок Сергія Гальонкіна розміром 661 кв.м, що знаходиться в передмісті Полтави та зовні нагадує церкву. Цей маєток є найбільшим серед задекларованих будинків суддів Полтавського регіону", - зазначають журналісти проекту.

 

До матеріалу додається і відео, зняте з повітря, на якому добре видно чотириповерховий особняк з трьома «церковними банями», подвір’я з критим басейном і кілька дорогих авто.

 

 

Цей розкішний маєток суддя збудував у селі Росошенці поблизу Полтави. Вперше ця садиба згадується в декларації Сергія Гальонкіна за 2014 рік, згідно ж державного реєстру майнових прав, зареєстровано даний будинок в лютому 2015 року.

 

Однак знімки Google Earth засвідчують, що будинок побудовано ще в 2007 році.

 

З електронної декларації судді Гальонкіна випливає, що у власності його родини (дружина, син та теща) перебувають також квартири в Полтаві та Києві, офіси, гараж та ще два будинки: площа одного з них - 245 кв.м, площа іншого, недобудованого, не вказана.

 

 

Згідно деклараціям пана Гальонкіна, основним доходом сім'ї з чотирьох осіб є його...  заробітна плата. 

 

У декларації за 2015 рік суддя також вказав готівкові кошти у розмірі 150 тис. грн.

 

Основним доходом дружини судді Гальонкіна, яка працює приватним нотарусом, за останні два роки є кошти отриманні від надання в оренду майна, очевидно квартири, в розмірі 60 тис. грн. на рік.

 

Ціікаво, що нотаріус Гальонкіна востаннє декларувала дохід від провадження підприємницької та незалежної професійної діяльності в декларації чоловіка – судді  Гальонкіна за 2013 рік.

 

«Отже, згідно офіційної декларації пана Гальонкіна, щонайменше останні три роки саме його заробітна плата судді була основним доходом родини», - дійшли висновку журналісти проекту PROSUD.

 

У власності родини судді Сергія Гальонкіна також є і рухоме майно: автомобіль Honda Civic 2008 року та мотоцикл YAMAHA YBR 125 2012 року, що належать самому судді, а також, два автомобіля дружини – TOYOTA RAV4 2006 року та Honda CR-V 2011 року.

 

Окрім цього мотоциклом  Honda CBR250RB 2011 року випуску володіє син-студент.

 

До речі, має також суддя Сергій Гальонкін і старшу доньку - Юлію, яка працює суддею Октябрського райсуду Полтави і яка не вказана в його декларації. Отже апеляційні скарги на винесенні нею рішення можуть розглядатися її батьком, Сергієм Анатолійовичем, в апеляційному суді.

 

«Очевидно, перед нами народження нової суддівської династії. Враховуючи амбіції Сергія Гальонкіна стати головою апеляційного суду Полтавської області, ми маємо побоювання щодо даної суддівської родини. Однак як і Сергія Анатолійовича, так і його дочку, Юлію Сергіївну, ще чекає кваліфікаційне оцінювання суддів, за яким ми будемо активно слідкувати», - констатують активісти проекту PROSUD.

 

Дану інформацію щодо судді Гальонкіна вони планують офіційно передати до Національного антикорупційного бюро України, Національного агентства з питань запобігання корупції, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та Вищої ради юстиції.