Юлія Марушевська йде з Одеської митниці заради команди Саакашвілі

14:01, 14.11.2016
Юлія Марушевська йде з Одеської митниці заради команди Саакашвілі

Юлія Марушевська лишається в команді Саакашвілі.

Керівник Одеської митниці Юлія Марушевська подала у відставку з посади у понеділок. Вона пояснює свій вчинок небажаням керівництва держави реально подолати корупцію і додає, що лишається в команді Саакашвілі, який оголосив про створення нової політичної платформи.

 

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook колишній президент Грузії і колишній голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі.

 

«Юлія Марушевська і її команда пішли з Одеської митниці. У Президента й уряду був вибір: або молода ідеалістична та ефективна команда, або Насіров (голова Державної фіскальної служби – Ред.). Вони обрали Насірова і потоки. Нам не дали довести до кінця проект Відкритого митного простору, тому що це означало б кінець митних корупційних потоків, але Юля змогла головне - вперше в історії Одеси і на єдиній митниці в теперішній Україні не було корупції. Ми довели, що це можливо і спасибі за це молодій, відомій на весь світ активістці Майдану», - написав пан Саакашвілі.

 

Він пропонує «корупціонерам та баригам у владі не радіти передчасно, вона пішла, щоб скоро повернутися і остаточно навести порядок».

 

«Як працювала Юля потрібно запитати у бізнесменів, що мають справи з митницею. Всі вони підтвердять, що це була найкраща митниця на їхній пам'яті, повністю вільна від корупції. Вона вперше провела прозорі конкурси, набравши багато чесних нових людей, ввела принцип єдиного вікна, ми разом дали відсіч горіховій мафії та зруйнували перепони, створені Насіровим для імпорту машин. Дякую Юлії Марушевській, Семену Кривоносу та їх команді», - зазначає Міхеїл Саакашвілі.

 

Сама ж пані Марушевська повідомила в ефірі телеканалу NewsOne, що залишається в команді Саакашвілі і підтримує всі його дії.

 

«Заяву про звільнення я була вимушена написати, тому що ми опинилися в ситуації, коли ті зміни, заради яких я прийшла, неможливо зробити. Будь-які зміни, погоджені на рівні Президента й прем'єр-міністра, зараз ними ж блокуються. У випадку з конфліктом із головою ДФС Насіровим уряд продовжує відстоювати його інтереси, незважаючи на ті корупційні схеми, які існують», - сказала Юлія Марушевська.

 

Нагадаємо, що 7 листопада у відставку з посади голови Одеської облдержадміністрації  пішов колишній президент Грузії Міхеїл Саакашвілі.

 

Того ж дня зі своєї посади пішов глава поліції Одеської області Гіоргі Лорткіпанідзе.

 

У понеділок, 14 листопада стало відомо про відставку  глави Нацполіції Хатії Деканоїдзе, яка також належить до команди Саакашвілі.