Микола Чаус у міжнародному розшуку, - НАБУ

17:40, 14.11.2016
Микола Чаус у міжнародному розшуку, - НАБУ

Чаус оголошений у міжнародний розшук, - повідомляє НАБУ (unian.ua)

Скандальний суддя Дніпровського районного суду Києва Микола Чаус оголошений в міжнародний розшук, - повідомляє прес-служба НАБУ.

 

"Чаус, відповідно до обліків Генерального секретаріату Інтерполу, з 11 листопада 2016 року перебуває у міжнародному розшуку з метою арешту та подальшої екстрадиції в Україну", - сказано в повідомленні.

 

"Його підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого ч.4. ст. 368 Кримінального кодексу України ("Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою")", - додали в НАБУ.

 

Як повідомляла "УМ" детективи Національного антикорупційного бюро (НАБУ) зловили суддю Дніпровського районного суду Києва Миколу Чауса під час отримання хабара у розмірі 150 тисяч (понад 3,7 млн ​​грн) за винесення вироку в інтересах підсудних.

 

6 вересня Верховна Рада України дала згоду на затримання судді та притягнення його до кримінальної відповідальності. Після цього, скориставшись суддівським правовим імунітетом, Микола Чаус втік до окупованого Криму. З 12 вересня суддю Чаусу оголошено у національний розшук.

 

Якщо винуватість підозрюваного буде доведено у суді, йому може загрожувати позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.