Голова Рахункової палати Роман Магута підозрюється в корупції (відео)

15:25, 16.11.2016
Голова Рахункової палати Роман Магута підозрюється в корупції (відео)

Роман Магута може сісти за грати.

Детективи НАБУ і прокуратури Спеціалізованої антикорупційної прокуратури офіційно вручили повідомлення про підозру щодо махінацій з квартирою голові Рахункової палати Роману Магуті у середу.

 

За кілька годин до цього Генпрокурор Юрій Луценко підписав відповідну підозру на прохання голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

 

Про це повідомляє офіційний сайт Генпрокуратури, на якому також оприлюднено відповідне відео.

 

За даними слідства, один з членів Рахункової палати, який вже мав приватизоване житло у Києві, звернулася до пана Магути з проханням надати службове житло в центрі столиці.

 

При цьому, в ГПУ наголошують, що закон передбачає надання такого житла, але не його приватизацію.

 

Йдеться про придбану Рахунковою палатою двокімнатну квартиру, вартістю 1,39 млн. грн. по вул. Полтавська, 10.

 

«Глава Рахункової палати погодився, після чого в квартирі був прописаний племінник члена Рахункової палати, після чого він квартиру приватизував і передарував члену Рахункової палати», - йдеться у повідомленні ГПУ.

 

Про корупційне діяння слідчим прокуратури стало відомо завдяки журналістському розслідуванню ще у червні 2016 року. Після чого за його розслідування узялися детективи Національного антикорупційного бюро (НАБУ).

 

Підписану Генпрокурором підозру мали вручити Роману Магуті протягом доби.

 

Але голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив на своїй сторінці у Facebook, що голова Рахункової палати отримав підозру близько 15:00.

 

«Прокурорів САП та детективів НАБУ зорієнтовано на завершення досудового слідства у встановлений законом строк. Підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Наразі прокурорами САП вже підготовлено відповідні клопотання до суду про арешт предмету злочину, а також про обрання запобіжного заходу», - написав пан Холодницький.

 

За його словами, слідчі будуть добиватися у суді, щоб Магуті було обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, або застави у розмірі заподіяної шкоди.