Офіс "Інтера" закидали коктейлями Молотова

18:27, 22.11.2016
У Києві в ніч 22 листопада намагалися підпалити адміністративну будівлю телеканалу "Інтер" на вулиці Дмитрівській. Зловмисники кинули з будівлю пляшки із запальною сумішшю.
 
Охоронець, який перебував всередині, розповів, що почув кілька звуків, схожих на вибухи, побачив на екранах камер відеоспостереження, як кілька чоловіків біжить в напрямку адмінбудівлі і полум'я. Разом з колегами він вибіг на вулицю з вогнегасниками, погасив вогонь і викликав поліцію.
 
При огляді місця правоохоронці виявили та вилучили залишки скляних пляшок і ще одну неушкоджену пляшку з речовиною, закупорену ганчіркою.
 


Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу), яка передбачає позбавлення волі на термін від трьох до десяти років.
 
Нагадаємо, на "Інтер" нападають вже не вперше. 4 вересня до приміщення ТОВ "Національні інформаційні системи телеканалу "Інтер" закинули димову шашку, у результаті чого виникла пожежа. Наступного дня біля центрального офісу "Інтера" протестувальники розпочали акцію з блокування телеканалу, учасники заходу назвали "Інтер" "агентом Кремля". Вони заявили про намір блокувати будівлю до повної зупинки роботи каналу.


Як повідомляла "УМ", 6 жовтня будівлю "Інтера" на вулиці Дмитрівській оточили п'ять кордонів правоохоронців. На каналі очікували нової атаки, оскільки представники крайно-правих організацій погрожували знести захисний паркан на вулиці Дмитрівській.