Театр на Подолі показав свій новий фасад, що спричинив до скандалу

10:36, 29.11.2016
Театр на Подолі показав свій новий фасад, що спричинив до скандалу

Новий Театр на Подолі виглядає так. (Фото Марії Сулими.)

Будівлю Київського драматичного театру на Подолі, розташованої по середині центрі Андріївського узвозу в Києві, показали публіці.

Його свідомо збудували у стилі модерн, що контрастує з більшістю будинків Андріївського узвозу, зведених протягом XVIII-XIX століть.

Це й стало причиною обурення в соцмережах, яке також підтримали в опозиційних до влади пабліках, а також зібрало у вівторок під будинком до сотні киян і журналістів.

Будівництво нової будівлі Театру на Подолі профінансувала корпорація Roshen, що належить президенту Петру Порошенку. 

 


На споруду виділили 165 млн грн з дивідентів, отриманих від липецької фабрики, розташованої у Росії.

Про це йдеться у їхньому звіті про благодійність на офіційному сайті. У прес-службі корпорації кажуть, що для театру використали історичні матеріали.

 


"Цеглу для фасаду ми використовували історичну. Темна частина, яку всі критикують, це дорогий матеріал - райнцинк. Вибір його обумовлений тим, що будівля мала бути легкою, оскільки побудована на спуску", - прокоментували в прес-службі корпорації.
 


Згідно з проектом, на місці глухих вікон будуть розташовуватися афіші з підсвіткою, що змінить загальний вигляд будинку. При цьому будівельники наголошують, що театр - зокрема, фасад - ще добудовуватимуть і відкриють весною наступного року.

Як повідомляла "УМ", кияни шоковані новим фасадом театру на Андріївському узвозі.