На Луганщині зрадник з Одеси вбив командира і втік до бойовиків ЛНР

12:12, 02.12.2016
На Луганщині зрадник з Одеси вбив командира і втік до бойовиків ЛНР

Зрадник намагався втекти до ворога на БМП.

Український військовослужбовець з 93-ї бригади ЗСУ вбив ножем свого командира і втік на бік бойовиків так званої ЛНР в районі міста Голубівка (колишня назва Кіровськ) Луганської області у четвер.

 

Про це повідомляє штаб АТО у п’ятницю.

 

«Увага! Вчора боєць одного з наших підрозділів скоїв тяжкий злочин. З надією на те, що уникне покарання він перейшов на бік противника», - йдеться у повідомленні.

 

У штабі АТО не повідомляють подробиці злочину, скоєного зрадником.

 

Утім, волонтер Роман Доник уточнив на своїй сторінці у Facebook, що йдеться про перебіжчика з 93-ї бригади ЗСУ, який вбив командира взводу і намагався втекти на бойовій машині піхоти (БМП).

 

«Сам з Одеси. Росіянин. Дочекався, коли товариші поїхали по справах, поранив з автомата, а потім добив ножем (не просте це діло, людину ножем добити) командира взводу. Зібрав зброю і гранатомети, сів у беху (БМП – Ред.) і намагався піти на ту сторону», – написав пан Доник.

 

За його словами, військові «одразу відреагували, підключили міномети, беху відбили, але сепарок втік на ту сторону».

 

Якби нормально працювали військкомати, психологи і контррозвідка, то не втратили б гарну людину, взводного», - констатує Роман Доник.

 

Водночас, російські ЗМІ і інформаційні ресурси сепаратистів повідомляють, що перебіжчик «пересік лінію розмежування і здався в полон народній міліції ЛНР в районі міста Кіровська» (внаслідок декомунізації це місто отримало назву Голубівка – Ред.).

 

За версією бойовиків, комвзводу ЗСУ ліквідували їхні диверсанти, які й полонили бійця ЗСУ. Цю ж версію, спочатку підхопила й Луганська військово-цивільна адміністрація, яка  повідомила без подробиць, що один український військовослужбовець загинув внаслідок вторгнення диверсійно-розвідувальної групи бойовиків.

Насправді зрадник Олег Попов просто холоднокровно убив однополчанина, прихопивши з собою кулемет.

Убивство сталося, коли молодший сержант Олег Попов чергував на опорному пункті, о 14:30 він залишив місце несення служби зі зброєю.

"Аби позбутися свідка та перешкоди заздалегідь спланованій втечі, Попов з особливою жорстокістю вбив свого командира та бойового товариша молодшого сержанта Лисенка Олега Ігоревича, з яким місяцями ділив бліндаж, окоп, з яким разом харчувався й переносив всі тяготи військової служби", - йдеться у повідомленні бригади.

Загиблому Олегові Лисенку було 27 років і він мешкав у селі Кіровське в передмісті Дніпра, повідомляє радниця губернатора Дніпропетровської області Тетяна Губа.

"У Олега залишилася маленька донечка. Завтра тіло Олега мають привезти додому. Співчуття рідним і побратимам. Біль і сльози", - написала вона.

Олег Лисенко захоплювався футболом. У дитинстві він грав за молодіжну збірну місцевого клубу УФК "Дніпропетровськ" - його профайл зберігся в Федерації футболу України.

Як повідомляла "УМ" з'ясувалося, що від рук зрадника з Одеси загинув 27-річний Олег Лисенко з Дніпра.