Дідьє Маруані повертається до Франції після затримання через Кіркорова і його плагіат (відео)

12:31, 02.12.2016
Дідьє Маруані повертається до Франції після затримання через Кіркорова і його плагіат (відео)

Дідьє Маруані погрожує засудити Філіппа Кіркорова за весь плагіат

Лідер гурту Space Дідьє Маруані, якого три дні тому схопила поліція Москви, зміг вилетіти до Франції, росіяни цьому не перешкоджали.

Повернення зірки додому після пригоди з Філіппом Кіркоровим у Росії анонсувала його адвокат Людмила Айвар.

Напередодні московські поліцейські повернули лідеру французької групи Space Дідьє Маруані раніше вилучений телефон, проте не віддали мобільний його іншого адвоката - Ігоря Трунова, затриманого разом із зіркою естради.

«Вранці Маруані повертається до Франції, поліція цьому не перешкоджає. Сьогодні поліцейські повернули йому вилучений телефон, але при цьому Трунову мобільний не віддали, як і вилучені документи», - розповіла Айвар.

За її словами, слідчі цікавилися питаннями авторства пісні Маруані, а також чому музикант звернувся саме до юриста Ігоря Трунова. Айвар припустила, що вони намагаються самі встановити, чи є пісня «Жорстока любов» плагіатом чи ні.

Пропонуємо вам відео порівняння двох пісень - судіть з нього самі.

Раніше адвокат Маруані повідомила, що офіційного затримання музиканта не було.

Нагадаємо, скандал розгорівся після того, як Маруані вказав на незаперечну схожість власної композиції «Symphonic Space Dream» та пісні Кіркорова «Жорстока любов». Пізніше Кіркоров звернувся в російську поліцію, написавши заяву про вимагання.

Через це в Москві 29 листопада затримали Дідьє Маруані та юриста Ігоря Трунова, який представляє його інтереси. Пізно ввечері у вівторок поліція їх відпустила.

28 листопада Трунов стверджував, що сторонам вдалося домовитися в досудовому порядку. За його словами, Кіркоров визнав претензії Маруані та групи Space і навіть погодився виплатити компенсацію. Однак адвокат російського співака Олександр Добровінський це спростував, заявивши, що ніяких домовленостей не було, а з Маруані від імені Кіркорова розмовляли пранкери.

Після затримання Дідьє Маруані погрожує засудити Філіппа Кіркорова за весь плагіат - він нарахував понад 60 пісень.