ЗСУ завершили ракетні стрільби над Чорним морем

12:50, 02.12.2016
ЗСУ завершили ракетні стрільби над Чорним морем

Ракетні стрільби 2 грудня. (Фото з ФБ-сторінки Віктора Муженка)

Повітряні сили Збройних Сил України завершили навчальні ракетні випробування на півдні.

 

Про це повідомив начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко на своїй сторінці у Facebook  у п’ятницю.

 

«Успішно завершені контрольно-льотні випробування зенітних керованих ракет. Збройні Сили зробили потужний крок у плані підвищення своєї боєздатності і набуття спроможностей із захисту своєї держави. Повітряний кордон України - недоторканий!», - написав генерал армії Муженко.

 

Зауважимо, що другий день ракетний стрільб на Херсонщині розпочався із затримкою на годину через негоду і сильний туман, які є несприятливими для військових навчань із зенітними комплексами.

 

«Погодні умови сьогодні в регіоні складні, був густий туман, синоптики попереджають про погіршення умов — хмарність і сильний боковий вітер. Для таких навчань повинні бути нормальні умови, щоб контролювати траєкторію ракет і їх не віднесло», - зазначав журналістам речник повітряного командування «Південь» Володимир Крижанівський.

 

За даними Міноборони, на другий день ракетних стрільб планувалося значно менше запусків керованих зенітних ракет, ніж у четвер.

 

Нагадаємо, що 1-2 грудня ЗСУ проводили військові навчання Повітряних сил ППС в південній частині України, зокрема, і в акваторії Чорного моря, поблизу окупованого Криму.

 

Росія погрожувала ракетним ударом у випадку проведення Україною військових навчань поруч із Кримом. За ситуацією стежив особисто президент Росії Володимир Путін.

 

Утім, Україна розпочала ракетні стрільби попри погрози Росії. За даними Міноборони, у перший день навчань були успішно запущено 16 зенітних керованих ракет, які вразили умовні цілі.