Директори шкіл подаватимуть е-декларації вже з 1 січня

12:00, 03.12.2016
Директори шкіл подаватимуть е-декларації вже з 1 січня

Чиновники від освіти та директори шкіл будуть зобов'язані подавати е-декларації починаючи з 1 січня 2017 року. Таку відповідь отримав портал Освіта.ua на інформаційний запит до Національного агентства з питань запобігання корупції.
 
Зокрема, мова йде про начальників управлінь освіти всіх рівнів, керівників навчальних закладів державної і комунальної форми власності, а також їхніх заступників, які наділені посадовими повноваженнями здійснювати організаційно-розпорядчі чи адміністративно-господарські функції на постійній основі.
 
"Тобто в разі тимчасового виконання працівником організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських обов'язків на час відсутності керівника підрозділу у звітному періоді у нього не виникає зов'язання подати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за цей період", - пояснили в НАЗК.
 
Раніше Національне антикорупційне бюро України відкрило кримінальні справи за фактами незаконного збагачення на підставі аналізу електронних декларацій щодо двох народних депутатів України та судді.
 
Як повідомляла "УМ", високопосадовці були зобов'язані подати е-декларації до НАЗК до 30 жовтня.