Закарпатець Михайло Покидченко «Сотник» загинув у бою під Донецьком (фото)

13:25, 06.12.2016
Закарпатець Михайло Покидченко «Сотник» загинув у бою під Донецьком (фото)

Михайло Покидченко "Сотник". (Фото з ФБ-сторінки Михайла)

Боєць 128-ої бригади Михайло Покидченко позивний «Сотник» загинув у районі Опитного, що під окупованим Донецьком у понеділок. Життя воїна обірвала ворожа кулеметна черга з ДШК. Кулеметник поцілив у голову захисника України.

 

Про це повідомляють у соцмережах волонтери та побратими «Малого» у вівторок.

 

«Сьогодні. Втрата. Від нас пішов на небо Воїн. Що вмів воювати. Михайло Покидченко вистояв на Майдані. Добровольцем пішов воювати в ДУК ПС, згодом приєднався до інших закарпатців в нашу бригаду. Мужній, впевнений. Простий і щирий. Світлий. Його життя обірвала коротка черга з ворожого кулемету. Не пробачимо, обіцяємо. Спочивай з миром, Побратиме», - йдеться в повідомленні спільноти 128-ї бригади «Закарпатський Легіон» у Facebook.

 

 

«Раніше Міша служив у «Правому секторі», а зараз обороняв нашу землю від рашистських загарбників у районі Опитного в складі 128-ї ОГПБр. 15-й бат», - додає у соцмережах користувач Віталій Українець.

 

 

Михайло – уродженець Закарпаття. Свою сторінку в соцмережі Facebook  загиблий воїн вів під псевдонімом Misha Kolchin , де вказував, що він мешкає у райцентрі Берегово. Закарпатські ЗМІ вказують, що Михайло був уродженцем Мукачевого.

 

До війни «Малий» працював оператором на телеканалі М-студіо. Був активним учасником Євромайдану, а коли почалася війна з Росією - пішов добровольцем на Схід.

 

 

Доброволець Михайло Покидченко у лавах добровольців «Правого сектору» мав позивний «Малий», а вже у підрозділах ЗСУ отримав інший позивний – «Сотник».

 

Закарпатські ЗМІ повідомляють, що коли Покидченко одружився, то переїхав з рідного Мукачева у Рахів, його сім'я поповнилась чудовою донькою.

 

«Півтора року Михайло майже не полишав лінії фронту. Далі повернувся до рідного Закарпаття в надії влаштуватися у мирне життя. Але мирне - не завжди приймає до себе обпечених війною. Суцільні нещастя і несправедливість, відсутність роботи, відсутність змін після революції, а головне - нерозуміння у суспільстві, відмежування людей від війни - усе це сердило Михайла і не давало йому врости у мирний світ. Тому за кілька місяців він твердо вирішив, що буде там, де має місце. Почав збирати документи і підписав контракт зі Збройними силами України. На фронті, казав, ворог один, а тут – звідусіль», - пишуть про Михайла у «Правому секторі».

 

За словами побратимів, воїн годинами міг говорити про дві речі: про свою чудову доньку, як вона росте, що говорить, яка гарна, як чекає на татка, і - про війну.

 

 

«Війна його в сім'ї і відібрала... Тепер Мишко відправиться у Царство Боже. Там його зустрінуть фронтові друзі, що раніше відійшли на Небо. Напевно, їм там добре, погано нам без них», - йдеться на сторінці закарпатського осередку «Правого Сектору».

 

Нагадаємо, що за даними Генштабу ЗСУ на війні з Росією загинуло понад 3 тис. захисників України.