Між Сєвєродонецьком і Лисичанськом відновили міст через Сіверський Донецьк

10:55, 07.12.2016
Між Сєвєродонецьком і Лисичанськом відновили міст через Сіверський Донецьк

Міст через Сіверський Донець.

Автодорожній міст через річку Сіверський Донець, який бойовики підірвали під час відступу влітку 2014 року, повністю відновлено й урочисто відкрито у вівторок.

 

Міст фактично єднає місто Сєвєродонецьк, в якому нині розміщені фактично усі органи влади Луганської облаасті й сусіднє місто Лисичанськ.  

 

Про це повідомляє Сєвєродонецька міськра рада на офіційному сайті.

 

«Цей об’єкт інфраструктури дуже важливий для регіону: він є найкоротшим шляхом між Сєвєродонецьком та Лисичанськом, а також веде до залізничного вокзалу. Ремонтувати міст почали в грудні 2015-го. На відновлення об’єкту 1,4 млн. євро виділив Європейський Союз. Ще 100 тисяч євро виділили з міського бюджету», - повідомляють у міськраді.

 

Політичний радник Представництва Євросоюзу в Україні Піт Блонде зазначив під час урочистої церемонії відкриття мосту: «Сьогодні ми відкриваємо цей міст та святкуємо проект відкриття моста, який з’єднує людей. ЄС є тією стороною, яка підтримує Україну.  Ми не забуваємо про події, які відбулися влітку 2014 року. Сподіваємося, що цей міст, це співробітництво буде своєрідним символом, який єднає ЄС та Україну».

 

Після перерізання червоної стрічки першими випробували міст сєвєродончани та лисичани, які з великим українським прапором перейшли з одного берега Сіверського Донця на інший, після чого автомобільний рух офіційно було запущено.

 

Відсутність моста ускладнювала життя городянам, адже їздити доводилося в об'їзд. У 2015 році Сіверськодонецькою міськрадою було прийнято рішення відновлювати об'єкт.

 

Тоді ж було проведено капітальний ремонт опор і прольотів моста, також прокладені пішохідні доріжки, поставили нові огорожі і зробили освітлення.

 

Здати в експлуатацію цей міст повинні були ще 13 вересня. Але роботи кілька разів припинялися, і терміни закінчення ремонту переносилися.