Надію Савченко хочуть позбавити доступу до державної таємниці

16:01, 12.12.2016
Надію Савченко хочуть позбавити доступу до державної таємниці

Надію Савченко вже називають "льотчицею-зальотчицею".

Комітет Верховної Ради з національної безпеки розгляне питання щодо поїздки члена комітету, депутата Надії Савченко до Мінська на зустріч із ватажками так званих ЛНР і ДНР. Депутати можуть ухвалити жорсткі заходи щодо депутата, включно із позбавленням доступу до державної таємниці.

 

Про це повідомив член комітету, депутат Юрій Береза на своїй сторінці у Facebook  у понеділок.

 

«Про Савченко на переговорах з терористами. Я давно запропонував позбавити доступу Савченко до державної таємниці. Взагалі після таких дій я не бачу сенсу перебувати з цією людиною навіть у одному приміщенні. Я думаю, що у середу збереться Комітет Ради з нацбезпеки, і дії стосовно цієї особи будуть досить жорсткі», - написав пан Береза.

 

За його словами, члени комітету одностайно налаштовані рішуче щодо Савченко.

 

Водночас, фракція «Батьківщина», члено якої є Надія Савченко, офіційно заявила, що «вважає неприпустимими будь-які переговори з лідерами так званих ДНР і ЛНР, а народний депутат Савченко не координує своїх дій з фракцією й партією».

 

Радник голови СБУ Юрій Тандіт додає, що Савченко не попереджала СБУ про свою поїздку до Мінська для зустрічі з ватажками бойовиків..

 

Тоді як політолог Тарас Березовець вважає, що «якщо інформація про зустріч Савченко з ватажками бойовиків, тим більше за участі російських спецслужб підтвержиться, тоді це стаття про зраду Батьківщини, без варіантів».

 

«У будь-яком випадку, Надія, схоже, вже загралася. Льотчиця-зальочиця», - написав пан Березовець у Facebook.

 

Як стало відомо, 7 грудня в Мінськ прилетіли ватажки так званих ЛНР і ДНР Ігор Плотницький і Олександр Захарченко. За неофіційними даними, з аеропорту їх забрали представники посольства Російської Федерації в Білорусі.

 

Ватажки бойовиків не брали участь в перемовинах у Мінську, оскільки їх туди ніхто не запрошував. Натомість, єдиною метою їхнього приїзду була зустріч із Савченко.

 

Надія Савченко усіляко відмовляється коментувати інформацію про свою зустріч із бойовиками, але в її оточенні обіцяють, що депутат прокоментує цю поїздку до Мінська найближчим часом.  

 

Ватажок луганських бойовиків Ігор Плотницкий вже підтвердив російським ЗМІ, що він разом із ватажком бойовиків ДНР Олександром Захарченком зустрічався з депутатом Надією Савченко.

 

За словами Плотницького, із Савченко вони обговорювали тему обміну полонених.

 

«Нещодавно я з Олександром Володимировичем Захарченко зустрічався разом з народним депутатом України Надією Вікторівною Савченко. Це треба сприймати правильно, треба розуміти, що весь цей процес йде в рамках мінських переговорів», - заявив Плотницкий.

 

Тоді як речник представника України в Тристоронній контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер заявила, що зустріч депутата Надії Савченко з ватажками бойовиків Олександром Захарченком та Ігорем Плотницьким відбулася не в рамках Мінських переговорів.

 

«Зазначені особи не брали участі в роботі Тристоронньої контактної групи і їхня участь не передбачалась», - повідомила пані Оліфер виданню «Українська правда».

 

Як повідомляла "УМ", два місяці тому Надію Савченко допитували в СБУ через її поїдку на окуповану територію Донбасу.