Кремль схвалює діалог Надії Савченко з ватажками ОРДЛО

14:11, 13.12.2016

Речник Путіна Дмитро Пєсков прокоментував участь представників Росії у переговорах народного депутата України Надії Савченко з ватажками так званих ДНР і ЛНР. На думку, представника Кремля офіційному Києву не уникнути «безальтернативного діалогу з представниками Донбасу».

 

Про це прес-секретар президента Росії заявив у вівторок, відповідаючи на питання журналістів, наскільки комфортно Москві вести переговори за участі Савченко.

 

На його думку, результативність участі депутата Надії Савченко в зустрічах в Мінську залежить від того, наскільки керівництво України надає значення подібним контактам.

 

«В даному випадку, звичайно, подібні контакти не можуть носити якогось міждержавного або ще якогось офіційного статусу, але, безумовно, з російської сторони завжди була готовність розмовляти з тими, хто бажає такого діалогу, ким би він не був. І російська сторона завжди вказувала на безальтернативність поступового налагодження в тому або іншому форматі діалогу між Києвом і представниками Донбасу», – сказав пан Пєсков.

 

І додав: «Це буде залежати від того, наскільки президент і уряд України надає значення подібним контактам і наскільки вони можуть використовувати ці контакти для отримання інформації з перших рук».

 

При цьому, речник Путіна не уточнив, хто саме вів переговори з російської сторони.

 

Нагадаємо, що у Раді хочуть позбавити Надію Савченко доступу до державної таємниці через зустріч із ватажками так званих ЛНР і ДНР - Ігорем Плотницьким і Олександром  Захарченком у Мінську 7 грудня.

 

Раніше пані Савченко повідомила, що їздила до Білорусі з власної ініціативи, не використовувала дипломатичний паспорт (скористалася звичайним, закордонним), тому й не погоджувала цю поїздку.

 

Під час короткого брифінгу у понелілок на морозі депутат також заявила, що говорила за одним столом про полонених «із людьми, з якими ми раніше стріляли одне в одного». При цьому, вона «чортів там не побачила».