Голова ЦВК Михайло Охендовський офіційно отримав підозру в хабарництві (відео)

17:51, 14.12.2016
Голова ЦВК Михайло Охендовський офіційно отримав підозру в хабарництві (відео)

Михайло Охендовський отримує повідомлення про підозру.

Національне антикорупційне бюро оприлюднило відео отримання повідомлення про підозру у хабарництві головою Центрвиборчкому Михайлом Охендовським, яке відбулося у вівторок.

 

Відповідне відео НАБУ з'явилося на каналі YouTube відомства у середу.

 

На відео пану Охендовському оголошують про підозру в отриманні хабарів у 2010 році (100 тисяч доларів) і у 2012 році (45 тисяч і 16 тисяч доларів).

 

«Вам зрозумілий ваш процесуальний статус підозрюваного?», - питає слідчий.

 

«Зрозумілий», - відповідає Охендовський.

 

Напередодні керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив, що документами так званої «чорної бухгалтерії» підтверджуються чотири випадки отримання Охендовским готівкових коштів в офісі Партії регіонів у Києві на вул. Липській, 10, на загальну суму 16 734 долари США.

 

Крім того, вивчення документів, які до НАБУ в червні 2016 року передав колишній перший заступник голови СБУ Віктор Трепак, показало ще два записи про можливе отримання Охендовським грошей у сумі 100 тис. та 45 тис. доларів США.

 

Утім, у середу Михайло Охендовський не з'явився в НАБУ, куди його викликали на допит  у справі «чорної бухгалтерії» Партії регіонів. У голови ЦВК були на те, якісь «особисті причини», які він узгодив із детективами. Відтак, допит перенесено.

 

Раніше пан Охендовський заявляв, що ніколи не брав хабарів