У Криму після обшуків і побиття ФСБ відпустила активіста Ігоря Мовенка

17:04, 17.12.2016
У Криму після обшуків і побиття ФСБ відпустила активіста Ігоря Мовенка

В окупованому Криму ФСБ Росії вечері 16 грудня після обшуків і побиття відпустила українського активіста Ігоря Мовенка, якого затримали на роботі. Про це повідомляє Кримська правозахисна група на Facebook.

У Севастополі після обшуків працівники ФСБ вимагали, щоб активіст зізнався у екстремізмі через дописи у соцмережах. За словами активіста, силовики побили його після затримання. Чи порушать справу про екстремізм поки що невідомо.

Вчора у нього вдома і на роботі провели обшук, під час якого вилучили ноутбук Ігоря Мовенка, жорсткі диски домашнього ком'ютера, мобільний телефон активіста і упаковку від стартового пакета. Обшук росіяни знімали на камеру. Сьогодні активісту техніку так і не повернули.

 
Нагадаємо, у вересні біля супермаркету у Севастополі активіста жорстоко побили через наклейку "Азова". Після цього у Мовенка діагностували відкриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, перелом основи черепа, перелом щелепи, закритий перелом кісток носа та інші травми.
 

У підконтрольному Кремлю Гагарінському районному суді Севастополя відбулося засідання, на якому Ігоря Мовенка оштрафували на дві тисячі рублів..