Під Маріуполем обстріляли будинок Порошенка і курники (фото)

10:59, 18.12.2016
Під Маріуполем обстріляли будинок Порошенка і курники (фото)

Так званий "будинок Порошенка" у Водяному. (Фото з ФБ-сторінки Юрія Бірюкова)

Бойовики обстріляли з мінометів і важкої артилерії калібру 152 і 122 мм селище Водяне на маріупольському напрямку протягом суботи. Зазнав руйнації так званий «будинок Порошенка», в якому Президент України підписував указ про демобілізацію так званої п’ятої хвилі, а також інші будинки селян.

 

Про це повідомляють у соцмережах штаб АТО, радник Президента Юрій Бірюков і начальник поліції Донеччини В’ячеслав Аброськін.

 

«Прилетіло» понад 100 снарядів. Я багато розповідав про це селище (Водяне – Ред.), про будинок. Саме у цьому будинку 24 червня 2016 року Петро Порошенко підписував указ про демобілізацію 5-ї хвилі. Сьогодні там ночували хлопці з Центру розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ.  Хлопці цілі, все добре. Будинку сильно дісталося», - зазначив пан Бірюков на своїй сторінці у Facebook.  

 

 

Пан Аброськін додає, що лише з 02.00 до 04.00 ночі на приватні домоволодіння Водяного «впало близько 100 мін 120 калібру».

 

«Пошкоджені будинки в районі вулиці Набережної. На щастя, постраждалих мирних жителів немає. А ось домашні тварини, бик і 20 курей, мабуть найнебезпечніші вороги «супердержави», загинули від рук терористів», - написав В’ячеслав Аброськін.

 

 

У штабі АТО зазначають, що протягом суботи окупанти здійснили 40 обстрілів позицій ЗСУ. Окрім, Водяного ворог обстріляв з важкої артилерії калібру 122 мм ще й село Невельське, поблизу окупованого Донецька.

 

 

Тоді як на луганському напрямку бойовики гатили по Новозванівці з протитанкових керованих ракетних комплексів.

 

Як повідомляла "УМ", у червні Президент Порошенко не лише оголосив "дембель" у Водяному, але й проінспектував оборону в районі так званої "Респубілки Міст"

 

Нагадаємо, що спеціальна моніторингова місія ОБСЄ констатує, що 50% порушень режиму припинення вогню припадають на фронтовий трикутник: райони Авдіївки, Ясинуватої і Донецького аеропорту.