У Нацбанку підтвердили проблеми з платежами «Приватбанку»

18:24, 20.12.2016

Національний банк підтверджує, що «Приватбанк» усе ще не здійснює платежі фізичних осіб-підприємців та юридичних осіб, тим самим фактично спростувавши заяву міністра фінансів Олександра Данилюка про відновлення платежів. В НБУ наголошують, що всі платежі мають бути виконані до кінця дня.

 

Про це повідомила заступник голови НБУ Катерина Рожкова під час прес-конференції у вівторок ввечері.

 

За її словами, за останні два дні у банку накопичилось 500 тисяч платіжних документів юридичних осіб і наразі відбувається відновлення платежів.

 

Пані Рожкова зазначає, що зараз пріорітет надано податковим платежам. В другу чергу підуть зарплатні платежі.

 

«Проте до кінця дня, мають бути виконані всі платіжні доручення. Для цього спеціально було продовжено операційний день», - каже заступник голови НБУ.

 

Як повідомляла «УМ», клієнти «Приватбанку» обурені тим, що в процесі націоналізації обмежено платежі фізичних осіб-підприємців та юридичних осіб. І хоча міністерство фінансів запевняє, що платежі відновлено у вівторок, користувачі соцмереж повідомляють, що йдеться лише про платежі в рамках сум, які зайшли на рахунки з 19 грудня.

 

Нагадаємо, що Президент Петро Порошенко, міністр фінансів Олександр Данилюк та голова Нацбанку Валерія Гонтарева напередодні запевняли, що 20 млн. клієнтів «Приватбанку» не матимуть проблем із доступом до своїх коштів, а зарплати, пенсії, стипендії, які проходять через цей банк, будуть надходити справно.