На Вінничині застрелився колишній заступник голови Нафтогазу

16:31, 21.12.2016
На Вінничині застрелився колишній заступник голови Нафтогазу

Геннадій Юр'єв.

Колишній заступник голови НАК «Нафтогаз України» Геннадій Юр'єв застрелився у власному будинку в Тиврівському районі Вінницької області у середу. Посадовець часів Януковича звів рахунки з життям коли до нього прийшли із санкцією на обшук  співробітники військової прокуратури.

 

Інформацію про смерть колишнього заступника голови «Нафтогазу» підтвердила речник Генпрокурора Лариса Сарган на своїй сторінці у Facebook.

 

За її словами, ГПУ в межах кримінального провадження за фактом розкрадання грошових коштів ДАТ «Чорноморнафтогаз» НАК «Нафтогаз України» при закупівлі самопідйомних плавучих бурових установ було проведено низку обшуків.

 

«Після проникнення до одного з обшукуваних приміщень слідчою групою був виявлений труп колишнього заступника голови НАК «Нафтогаз України», який ймовірно здійснив постріл з вогнепальної зброї під час проникнення. На даний час на місці працює слідча оперативна група», - написала пані Сарган, але не вказала прізвище підозрюваного посадовця.

 

Утім, низка українських ЗМІ з посиланням на прес-служби ГПУ і Нацполіції повідомляють, що неофіційно речники підтверджують, що застрелився саме пан Юр’єв.

 

Речник Нацполіції Ярослав Тракало додає, що слідчі військової прокуратури планували затримати колишнього посадовця «Нафтогазу», але ще на дворі почули хлопок.

 

«Всередині вони виявили тіло з вогнепальним пораненням в голову», - сказав Тракало.

 

Зазначимо, що пан Юр'єв працював заступником голови «Нафтогазу», коли компанію очолював Євген Бакулін. Він входив у так звану групу РосУкрЕнерго.

 

Юр’єв був фігурантом розслідування, яке стосувалося зловживань на державних тендерах. Підозрюваними в цій справі є брати Олександр та Сергій Кацуба.