Радіо Шансон оштрафували на 300 тисяч гривень за пропаганду флоту Росії

18:38, 22.12.2016
Радіо Шансон оштрафували на 300 тисяч гривень за пропаганду флоту Росії

Денис Майданов на радіо "Шансон".

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила оштрафувати радіо «Шансон» за трансляцію пісні Дениса Майданова «Тихий океан», що оспівує флот Росії і популяризує державу-агресора за результатами проведеної перевірки. Сума штрафу – 294 тисячі гривень.

 

Таке рішення було ухвалено Нацрадою під час засідання у четвер.

 

Перший заступник голови Нацради Ольга Герасим'юк зазначає, що позапланова перевірка засвідчила, що твір «Тихий океан» вміщує пропаганду агресивних дій.

 

Член Нацради Сергій Костинський додає на своїй сторінці в Facebook , що радіостанція «Шансон» отримала від Національної ради санкцію - штраф (25% від ліцензійного збору = 294 тис. грн) за трансляцію пісні Дениса Майданова «Тихий океан».

 

Він нагадав, що в трансляції цієї пісні спостерігається популяризація і пропаганда ВМФ держави-агресора. Цієї ж думки, за словами пана Костинського, дотримуються і бійці полку Нацгвардії «Азов», які прийшли на засідання Нацради.

 

Сергій Костинський зазначає, що слова пісні сприймаються надто неоднозначно за умов, коли дуже велика кількість російських військовослужбовців перебувають на сході і воюють за бойовиків з державою Україна.

 

Він нагадав, що це вже другий випадок з радіо «Шансон», коли транслюється пісня з неоднозначним текстом.

 

«Це є безпрецедентний факт, що в українському ефірі лунає пісня, яка прославляє ВМФ Росії в умовах фактичної війни між Росією й Україною. Це неприпустимо, і враховуючи те, що це вже другий випадок - перший ми розглядали щодо пісні про російський спецназ і зголосилися, що це могла бути прикра помилка, - то тепер це є порушенням, на що має бути санкція», - каже пан Костинський.

 

І наголошує, що, поки триває війна, жодна радіостанція чи телеканал не можуть транслювати пісні, передачі, фільми, серіали, які прославляють силові структури держави-агресора.  

 

Нагадаємо, що на одному з останніх засідань Нацрада взяла до відома трансляцію радіо «Шансон» пісню Аріни Крамер про російських спецпризначенців.

 

А після трансляції пісні «Тихий океан» призначила перевірку.