Мер Чернівців вимагає розпуску міської ради

19:16, 23.12.2016

Мер  Чернівців Олексій Каспарук ініціює розпуск міської ради, і це повністю виправдано, заявляє керівник парламентської фракції "Народний фронт" Максим Бурбак.

"Я вітаю рішення мера про розпуск міської ради. Хоча його треба було прийняти ще раніше. Було б місту менше шкоди від цих залишків бригади Фірташа-Папієва", - цитує Бурбака прес-служба партії "Народний фронт".

Відмовившись розглядати питання модернізації електротранспорту у Чернівцях міська рада себе остаточно дискредитувала, переконаний депутат.

Парламентарій вважає, що мера Чернівців має підтримати голова Чернівецької облдержадміністрації.

"Систематичне небажання розглядати і вирішувати важливі для чернівчан питання вже стало звичною справою для більшості депутатів Чернівецької міськради. За кожне важливе для міста рішення доводиться битися, як на війні", - скаржиться Максим Бурбак


Депутат нагадав, що реформа бюджетної децентралізації, заснована урядом Арсенія Яценюка, принесла міському бюджету додаткових 193 млн грн.

Замість того, щоб направити їх на розвиток міста, на вирішення потреб Чернівців, так звані представники громади у міській раді б'ються за ці гроші, хто кому більше наділить, а справжню свою роботу не роблять. При цьому винуватим роблять мера Каспрука", - стверджує він.