Під окуповане Дебальцеве стягують російські «Гради»

16:41, 28.12.2016

Окупанти стягують реактивні системи залпового вогню «Град» з інших ділянок фронту в район окупованого Дебальцевого, що поблизу Світлодарської дуги.

 

Ці дані вітчизняної розвідки і волонтерів підтвердив речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко у середу.

 

«Світлодарська дуга залишається районом, де не припиняються обстріли наших позицій, час від часу вони або збільшуються, або зменшуються. Інформація про наявність у цьому прифронтовому районі реактивних систем залпового вогню «Град» також є, але бойовики поки що їх не застосовували», - повідомив полковник Лисенко.

 

За його словами, минулої доби ворожі обстріли відбулися по всьому фронту на відміну від попередніх днів.

 

«Противник продовжує систематично порушувати режим тиші на Світлодарській дузі, на Горлівському периметрі, в Авдіївській промзоні та на підступах до Донецького аеропорту. В Луганському, Новгородському та Авдіївці противник застосовував міномети. Всього за минулу добу на донецькому напрямку сталося 15 ворожих обстрілів, зокрема 5 - з важкого озброєння», - додає речник Міноборони.

 

І якщо на луганському напрямку зафіксовано лише нетривалі бойові дії і обстріли, то на маріупольському – ворог переважно гатив з мінометів і гармат по позиціях ЗСУ на ділянці фронту Павлопіль – Широкине.

 

«По наших позиціях було випущено близько 80 мін та кілька снарядів. Найскладніша обстановка – в Широкиному, де обстріли з боку противника тривали з перервами більше 6 годин. Всього за минулу добу на маріупольському напрямку сталося 25 ворожих обстрілів, зокрема 8 – з важкого озброєння», - повідомив Андрій Лисенко.

 

Нагадаємо, що на минулому тижні (18-22 грудня) в районі Світлодарської дуги тривали затяті бої, в ході яких загинуло 9 захисників України, понад 50 отримали поранення і контузії.

 

Ворог поніс значно більші втрати. За даними ГУР Міноборони України, лише 22 грудня окуапнти вивезли вантажівками так званого російського «гуманітарного конвою» з міських моргів окупованих Горлівки та Макіївки до Росії близько 40 тіл вбитих російських кадрових військових.