Полковнику ЗСУ Івану Без’язикову бойовики скидалися по 100 доларів на свято (відео)

13:00, 29.12.2016
Полковнику ЗСУ Івану Без’язикову бойовики скидалися по 100 доларів на свято (відео)

Іван Без'язиков не встиг пошпигувати для ворога.

Слідчі СБУ повідомили нібито звільненому з полону бойовиів Івану Без’язикову про підозру у вчиненні державної зради.

 

СБУ також оприлюднило телефонні розмови завербованого полковника ЗСУ із російськими окупантами. На одному із записів бойовики планують здати «у конверт» для зрадника по 100 доларів США з нагоди його дня народження.

 

Про це повідомляє прес-центр СБУ в четвер.

 

«Служба має беззаперечні докази (показання свідків та оперативно-технічні матеріали) того, що зрадник співпрацював з розвідувальними структурами бойовиків, які підконтрольні російським спецслужбам, і навіть займав там одну з керівних посад», - наголосив заступник начальника Головного слідчого управління СБУ Віталій Маяков.

 

Сепцслужба також оприлюднила телефонні розмови завербованого полковника Без’язикова і його дружини на офіційному каналі СБУ в YouTube.

 

У підписі до відео вказується, що записи «підтверджують протиправну діяльність Без'язикова Івана Миколайовича, спрямовану на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності, недоторконасті, обороноздатності та державній безпеці України».

 

Зокрема у відео є запис розмови (від 2 жовтня 2015 року ) дружини Без'язикова з так званим «заступником командуючого корпусом міністерства оборони ДНР» Едуардом Басуріним. На ньому ватажок терористів розповідає, що Без'язиков живий, але не хоче повертатися до дружини на підконтрольну Україні територію.

 

На інших фрагментах Без’язиков обговорює робочі питання із окремими командирами російських окупаційних військ і бойовиками, заслуховує доповідь свого водія на прізвисько «Конан» про те, як він порапив у аварію в Донецьку тощо.

 

Як повідомляла «УМ», військового розвідника, полковника ЗСУ Івана Без'язикова звільнили з полону бойовиків влітку 2016 року. Разом із дружиною він навіть зустрічався із Президентом Петром Порошенком.

 

Утім, вже у грудні Без’язикова затримали за підозрою у держзраді і тероризмі, адже сслідчі СБУ і ГПУ знайшли докази його співпраці з окупантами та вербування російськими спецслужбами.

 

Завербованого полковника бойовики називали «Дядя Ваня», або «Луїз». Його кандидатуру внесли до списку обміну полоненими, щоб у подальшому він міг працевлаштуватися до режимного об’єкту ЗСУ і шпигувати: передавати ворогу секретні дані.