Журналіст Роман Сущенко привітав колег зі святами із в’язниці «Лефортово»

18:25, 03.01.2017
Журналіст Роман Сущенко привітав колег зі святами із в’язниці «Лефортово»

Роман Сущенко читає за гратами українську класику.

Власний кореспондент Укрінформу в Парижі Роман Сущенко, якого незаконно утримують у в'язниці «Лефортово» у Москві, привітав колег з Новим Роком та Різдвом Христовим.

 

Про це повідомляє агенство «Укрінформ» у вівторок, на чию адресу Сущенко надіслав вітальну листівку і лист ще 12 грудня.

 

«Нехай рік прийдешній принесе Україні мир і стабільність, упевненість і благополуччя у ваші домівки, хороші події і цікавих співрозмовників. Здоров'я вам усім. Дякую за підтримку», - написав Роман Сущенко у листівці.

 

У листі Роман розповів про перебування у в'язниці, подякував колегам за підтримку та висловив сподівання на швидку зустріч.

 

«Дякую вам від щирого серця за вашу підтримку і особисту участь в силу своїх можливостей в моїй долі і за допомогу родині», - написав Сущенко.

 

 

За словами журналіста, новини, звістки від колег, особисті листи «дуже надихають, додають сил і дозволяють фокусуватися не так на гратах і кайданах, а на сонці і блакитному небі, майбутньому країни і народу».

 

Роман Сущенко також розповів, що нині багато читає українську літературу, здебільшого класиків, твори яких лишилися у тюремні бібліотеці ще з радянських часів.

 

Агенство «Укрінформ» нагадує, що підтримати Романа Сущенка, під час перебування за гратами «Лефортово» та написати йому листа можна на адресу:

 

111116, Москва, Лефортовский вал, дом 5, ФКУ СИЗО N2 ФСИН России, Сущенко Роману Владимировичу (1969г.р.), дотримавшись визначених інструкцій: листи мають бути російською мовою, їх текст - політично нейтральний, на конверті вказати рік народження і повне ПІБ в'язня.

 

Крім того, бажано додати до листа чистий аркуш паперу і конверт.

 

Романові Сущенкумта іншим українцям, ув'язненим у Росії та в Криму, можна написати в рамках Новорічного марафону.

 

Як повідомляла «УМ», Роман Сущенко був затриманий співробітниками ФСБ 30 вересня в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. За останнім рішенням московського суду, журналіст залишиться за гратами до 30 січня.

 

7 жовтня минулого року Роману Сущенку було пред'явлено звинувачення в шпигунстві, і Кремль продовжує наполягати, що Сущенко є співробітником української розвідки попри численні докази протилежного.