На Донбасі зафіксовано рекордну кількість ворожих обстрілів

15:32, 05.01.2017

Бойова активність окупантів знову зросла на лінії фронту на всіх напрямках – донецькому, луганському і маріупольському. Так, кількість ворожих обстрілів зросла до 52, що є рекордним показником у новому році.

 

Про це заявив речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник у четвер.

 

За його словами, важке озброєння ворог застосовував на всіх трьох напрямках. А на луганському вперше за останні два тижні окупанти використали артилерію.

 

«Основні бойові дії велися на ділянці фронту Новозванівка – Троїцьке, де противник активізувався одразу після опівночі та заспокоївся лише пізно ввечері. Попри те, що обстріли були короткотривалими, за добу на цих рубежах бандформування випустили по наших позиціях майже 50 мінометних мін та 4 артилерійські снаряди. Паралельно з важким озброєнням на цій ділянці фронту противник широко застосовував гранатомети різних систем та кулемети», - повідомив полковник Мотузяник.

 

Тоді як на луганському напрямку відбулося 16 ворожих обстрілів, з них половина – з важкого озброєння.

 

На донецькому напрямку найбільша бойова присутність ворога зберігається на Світлодарській дузі, на яку припадає половина усіх випадків порушення перемир’я:

 

«Кожен з семи ворожих обстрілів наших позицій поблизу Луганського тривав у середньому одну годину. На рівні з легким озброєнням, противник широко застосовував міномети та озброєння на БМП», - каже речник Міноборони.

 

І додає: «Дві потужні перестрілки тривалістю 2 години кожна відбулися в авдіївській промзоні одразу після заходу сонця. Важкого озброєння при цьому не застосовувалося. Неспокійно було і на північних околицях Горлівки – у Зайцевому, де ворог вдень провів низку збройних провокацій, а ближче до вечора обстріляв українські рубежі оборони з мінометів. Тихо минулої доби було хіба що в районі Донецького аеропорту».

 

Водночас, за минулу добу на Маріупольському напрямку відбувся 21 ворожий обстріл, зокрема 4 – із застосуванням важкого озброєння.