Порошенко вагається з поїздкою у Давос до Пінчука

18:35, 05.01.2017

Рішення про участь президента Петра Порошенка в заходах Міжнародного економічного форуму в місті Давос ще не прийнято.

 

Зокрема, під питанням участь глави держави у так званому «українському ланчі», який організовує фонд бізнесмена Віктора Пінчука. Оскільки останній фактично закликає Україну капітулювати перед Росією.

 

Про це заявили в прес-службі адміністрації Президента в четвер, передає видання «Українська правда».

 

«Інформація та анонси про всі робочі та офіційні закордонні візити президента України завжди є доступною на офіційному сайті глави держави. На цьому етапі план поїздок на 2017 рік узгоджується та розробляється міжнародним відділом адміністрації Президента», – повідомили в прес-службі.

 

Щодо участі глави держави в Міжнародному економічному форумі у місті Давос, наразі ведуться переговори та розглядаються пропозиції, зазначають на Банковій.  

 

Водночас, за інформацією з неофіційних джерел, наразі ведеться активна підготовка візиту Президента на економічний форум у Давосі.

 

Зазначимо, що в четвер деякі ЗМІ повідомили, що президент Петро Порошенко не буде брати участь у так званому «українському ланчі» в Давосі, який організовує фонд бізнесмена Віктора Пінчука, після гучної публікації в The Wall Street Journal його статті про те, що Україна має йти на компроміси з Росією в питаннях анексованого Криму і окупованої частини Донбасу.

 

Представник адміністрації Президента Костянтин Єлісєєв заявив, що запропоновані Пінчуком "болісні компроміси" з Росією неможливі.