Під Донецьком ворог гатив з важкої артилерії

13:37, 06.01.2017

Окупанти обстріляли з важкої артилерії калібру 152 мм українські позиції в районі Троїцького, що поблизу окупованого Донецька протягом останньої доби. Загалом ворог продовжує гатити по позиціях ЗСУ на всіх напрямках, зафіксовано 32 обстріли, переважно  з мінометів і гранатометів.

 

Про це повідомляє прес-центри штабу АТО і Міноборони у п’ятницю.

 

«За минулу добу у лавах військових ЗСУ на Донбасі загиблих немає, один боєць отримав поранення на Луганщині – це сталося в районі Новозванівки», - зазначає речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник.

 

І додає, що саме позиції ЗСУ в районі Новозванівки ворог обстріляв зі 120 міліметрових мінометів (випущено близько 20 мін) і гранатометів різних систем.

 

Мінометних обстрілів зазнали й опорні пункти української армії навколо Мар’їнки, поблизу Маріуполя та у промзоні Авдіївки, поблизу Донецька.

 

«На луганському напрямку доба почалася з потужного ворожого обстрілу з використанням гармат калібру 152 мм. За 10 хвилин бойовики випустили 50 артснарядів по українських позиціях, розташованих у районі селища Троїцьке», – стверджує полковник Мотузяник.

 

Нагадаємо, що протягом грудня 2016 року в боях із російськими окупантами і найманцями загинуло 20 захисників України. Більшість із полеглих воїнів героїчно загинули в районі Світлодарської дуги.