У Новоазовську окупанти згвалтували жінку

14:50, 06.01.2017

Російські морські піхотинці пограбували будинок і згвалтували господиню в окупованому райцентрі Новоазовськ, поблизу Маріуполя в четвер.

 

Про це повідомляє Головне упраління розвідки Міноборони у п’ятницю.

 

За даними розвідників, окупанти «продовжують безчинства та протиправні дії у відношенні до цивільного населення на тимчасово окупованих територіях».

 

«5 січня цього року кадрові російські військовослужбовці, які проходять службу у складі 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК (Донецьк) Збройних сил Росії, увірвались до оселі цивільної особи і здійснили пограбування та зґвалтування жінки», - йдеться у повідомленні ГУР Міноборони.

 

Речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник додає: «Такі кричущі порушення прав людини відбуваються впродовж усієї російської агресії на сході України і особливо почастішали саме зараз через надмірне вживання алкоголю і погіршення дисципліни серед російських військовослужбовців і бойовиків».

 

За його словами, про брак дисципліни і мотивації вести війну проти України свідчить і інформація розвідки про те, що багато російських військових намагаються симулювати захворювання та уникати відрядження на східну Україну в рамках ротації.

 

Нагадаємо, що бойова активність окупантів знову зросла на лінії фронту на всіх напрямках – донецькому, луганському і маріупольському.