У Сумах господар підірвав квартиру (відео)

17:41, 09.01.2017
У Сумах господар підірвав квартиру (відео)

Вибух побутового газу стався в однокімнатній квартирі на першому поверсі багатоповерхівки по вулиці Лушпи, 52 в місті Суми в понеділок вранці.

 

Поліція підозрює 26-річного господаря у навмисній спробі підірвати житло, але опитати його неможливо – чоловік з опіками потрапив до реанімації.

 

Про це повідомляють прес-служби поліції і прокуратури Сумщини.

 

Медики діагностували у чоловіка «термічний опік полум'ям обличчя, верхніх та нижніх кінцівок 2-3 ступеню, площа опіку близько 20%, опіковий шок 2-3 ступеню». Також госпіталізовано ще двоє людей з сусідньої квартири.

 

Правоохоронці мають ґрунтовні підозри, що власник квартири навмисно відкрутив на кухні гнучкий шланг від системи газопостачання, що з’єднується з побутовою газовою плитою, після чого підпалив. Перевіряються також й інші версії причини вибуху.

 

Внаслідок дій 26-річного молодика найбільших пошкоджень зазнала його квартира та сусідське житло - вибухом зруйновані міжкімнатні перегородки та стіна між квартирами, а також пошкоджені двері у двох інших квартирах першого поверху в цьому ж під‘їзді.

 

Вибуховою хвилею вибиті шибки у багатьох вікнах під’їзду.

 

 

«За даним фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ознаками ч.2 ст.194 КК України (навмисне пошкодження чи знищення майна) та проводять подальші перевірки», – заявив начальник Сумського міськвідділу поліції Павло Карабута.

 

 

«Вирішили, що ситуація не підпадає під розряд надзвичайних. На місці уже працюють підрядні організації. У будинку заклеюють вікна, завтра почнуть їх вставляти та ремонтувати двері. Жителям ані цього під’їзду, ані сусіднього ніщо не загрожує. Комунікації у будинку уже усі увімкнули», - додає начальник відділу з надзвичайних ситуацій Сумської міськради Артур Петров.

 

За словами посадовця, коштів з резервного фонду міста на відшкодування збитків виділяти не будуть, оскільки ніхто не постраждав. Можливо, буде надана якась фінансова допомога людям на ремонт осель. Зараз це питання вирішується.