На Одещині через негоду загинули прикордонник і комунальник

18:45, 09.01.2017
На Одещині через негоду загинули прикордонник і комунальник

Рятувальникам і комунальникам Одещини найважче долати наслідки негоди. (Фото з ФБ-сторінки ДСНС)

Прикордонник з Ізмаїльського загону замерз на смерть, коли добирався до родичів на Різдво. Тіло молодого хлопця знайшли лише зараз. Водночас, працівник дорожньої служби помер від серцевого нападу під час розчищення засніженої траси Одеса-Рені у понеділок.

 

Про смерть прикордонника повідомив голова Кілійської районної ради Павло Бойченко на своїй сторінці у Facebook  у понеділок.

 

«Від переохолодження загинув молодий чоловік, житель Кілії, службовець Ізмаїльського прикордонного загону 95 року народження. Зв'язок із ним було втрачено ще 7 числа, коли чоловік вирішив пішки дістатися з Кілії в бік Шевченкового до родичів», - написав пан Бойченко.

 

За його словами, тіло замерзлого прикордонника виявили в районі колишнього цегельного заводу, за півтора кілометри від Шевченкового. Всі обставини встановлюються.

 

У свою чергу, Одеська облдержадміністрація повідомляє, що під час розчищення засніженої трасиОдеса-Рені, неподалік від села Спаське Татарбунарського району, помер працівник дорожньої служби.  

 

За попередніми даними місцевої влади, комунальнику стало зле – стався серцевий напад.

 

Ще двоє рятувальників, під час порятунку людей, які опинилися в автомобілях у снігових заметах, дістали травми. Зокрема, обмороження обох рук дістав рятувальник, тоді як бульдозерист зламав ногу.

 

Загалом, згідно з даними Державної служби з надзвичайних ситуацій, станом на вечір понеділка, в Україні знеструмленими лишаються 3 населених пункти. При цьому, усі ці пункти знеструмлено саме на Одещині (один з них – частково).

 

За даними МВС, у другій половині дня в Одеській області обмежено рух автотранспорту та рух вантажних автомобілів. 

 

Критичний рівень аварійності на дорогах внаслідок несприятливої погоди визначено у Чернівецькій, Чернігівській, Житомирській та Хмельницькій областіх, у Вінницькій та Львівській - високий.