У Харківській міськраді обшукують кабінети хабарників

11:32, 10.01.2017

Слідчі прокуратури і оперативники Нацполіції проводять санкціоновані обшуки в окремих кабінетах чиновників Харківської міськради у вівторок зранку. Причина – вимагання хабара особою, яка представлялася «юристом» мерії.

 

Про це місцевим ЗМІ повідомила речник прокурора Харківської області Віта Дубовик.

 

За її словами, кілька одночасних обшуків відбуваються в рамках розслідування справи щодо хабарництва.

 

Обшуки проводять співробітники прокуратури і облуправління із захисту економіки Нацполіції в рамках кримінального провадження, відкритого за ст. 368 (одержання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України.

 

Пані Дубовик також наголосила, що головний фігурант корупційного провадження не є співробітником міськради.

 

Водночас прес-секретар мерії Харкова Юрій Сидоренко лише коротко уточнив пресі, що поліція проводить слідчі дії в юридичному департаменті міськради. При цьому він не зміг уточнити, які саме слідчі дії тривають та у рамках якого саме кримінального провадження.

 

За неофіційними джерелами, хабар вимагали від підприємців, які хотіли продовжити оренду комунальних приміщень.

 

Так, представники міськради виграли суд і за підтримки виконавчої служби вимагали від підприємців звільнити орендовані раніше приміщення в центрі міста. Тоді підприємці висловили бажання продовжити винаймати приміщення на нових умовах.

 

Після цього, чиновники надали їм контакт начебто юриста, який мав вирішити питання оренди в правничій площині.

 

Коли ж підприємці зв’язалися з «юристом», той виявився лише корупційним посередником, який висунув вимогу заплатити певну суму грошей для вирішення питання. Один із підприємців звернувся до правоохоронних органів із заявою.

 

Вочевидь, саме цього «юриста» мала на увазі пані Дубовик, коли повідомляла, що «головний фігурант корупційного провадження не є співробітником міськради».

 

Правоохоронці затримали «на гарячому» чоловіка, що представлявся юристом мерії, під час отримання хабара.

 

Тож зараз, під час обшуків у міськраді, слідчі шукають докази його корупційних зв’язків із чиновниками юридичного департаменту.