Драмтеатр у Черкасах наскрізь замело снігом (фото)

10:02, 11.01.2017
Драмтеатр у Черкасах наскрізь замело снігом (фото)

У театрі у Черкасах гуляють не глядачі, а сніговиці.

Приміщення Черкаського обласного драматичного театру ремонтують, як мерзле горить. Тож нині його знову засипає снігом. Вже другу зиму поспіль.

 

Нагадаємо, що у липні позаминулого року театр згорів, тож замість актової зали на 600 місць залишилися  цегляні стіни,  немає  дверей, балконів,  підлоги, обвалився дах. Все вигоріло вщент. У центрі міста стоїть  руїна.

 

Але можновладці з ентузіазмом розповідали, що до зими 2016 року у театрі буде і дах, і вікна. Обіцяли, що драмтеатр не заливатимуть дощі. Та насправді театр і дощі заливали, і завірюха засипала.

 

 

Минулої весни та влітку обласна влада обіцяла: театр з 1 грудня 2016 року буде з вікнами, а до нового 2017 року матиме покрівлю. А з весни цього року розпочнуться внутрішні роботи, облаштування фасаду. 

 

Дах, правда, почали монтувати. Але до непогоди так і не накрили.

 

 

«Роботи по відбудові Черкаського драмтеатру продовжуються. Проте, неприємно все ж таки, що обіцянки залишаються обіцянками і вже другу зиму театр зустрічає без даху...», – з відчаєм написав на своїй сторінці у Фейсбук Олександр Гуменний, автор Черкаського драмтеатру і голова благодійного фонду «Черкаський драмтеатр».

 

 

На відбудову театру минулого року було виділено більше 16 млн. грн.  5 млн. грн. зі свого бюджету виділило місто Черкаси.

 

Але, як каже міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, підрядник, який ремонтує драмтеатр, взяв на себе непосильний тягар і не мав необхідних ресурсів, щоб справитися з роботами вчасно.

 

До речі, на продовження реконструкції Черкаського драмтеатру цього року необхідно 73 млн. грн.