Павло Жебрівський оголосив українізацію чиновників Донеччини

11:02, 11.01.2017
Павло Жебрівський оголосив українізацію чиновників Донеччини

Павло Жебрівський українізовує російськомовних підлеглих.

Голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський зобов’язав усіх  підлеглих державних службовців спілкуватися виключно українською на роботі.

 

Про це Павло Жебрівський написав на своїй сторінці у Facebook  у вівторок і оприлюднив текст відповідного розпорядження.

 

Розпорядження керівника Донеччини «Про застосування державної мови працівниками облдержадміністрації під час виконання своїх посадових обов'язків» було оприлюднено і підписано у Краматорську 10 січня.

 

«Віднині у Донецькій ОВЦА переходимо на послуговування виключно українською мовою. Минулого року ми двічі організовували курси ділової української мови для працівників адміністрації, потім перевірили свої знання на Радіодиктанті національної єдності», - написав пан Жебрівський у соцмережах.

 

 

І додає, що зупинятися на цьому не збирається «ні на хвию»: «У 2017 організовуємо для наших працівників курси вивчення англійської мови».

 

У тексті розпорядження йдеться про те, що його виконання серед держслужбовців мають забезпечити не лише заступники голови облдержадміністрації, керівники структурних підрозділів чи голови райдержадміністрацій.

 

Так, міським головам на Донеччині рекомендують «вжити заходів щодо застосування державної мови посадовими особами виконавчих органів міських рад під час виконання своїх обов’язків».