У Дніпрі тітушки трощать комунальну техніку

16:59, 12.01.2017
У Дніпрі тітушки трощать комунальну техніку

Мікроавтобус комісії, розтрощений у Дніпрі.

Міський голова Дніпра Борис Філатов закликав Генпрокурора Юрія Луценка та міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова відреагувати на безмір сотень «тітушок» в масках, які трощать техніку комунальників, що контролють прибирання снігу.

 

Про це мер написав у Facebook  в четвер.

 

Мер просить вважати цей його пост у соцмережі публічним зверненням до правоохоронців.

 

За його словами, ситуація з бандитизмом у місті почала виходити з-під контролю.

 

«Містом абсолютно відкрито, за мовчазного сприяння «правоохоронців», пересуваються люди в масках, які б'ють комунальників і трощать техніку. До вечора очікується прибуття ще близько 300 «тітушок» з Кривого Рогу та Запоріжжя. Арсене Аваков, Юрію Луценко, впевнений, що вам час би вже відреагувати», – написав Борис Філатов.

 

 

Зазначимо, що за даними міської влади, зранку 12 січня невідомі в масках потрощили службовий мікроавтобус комісії міської ради, яка інспектує якість прибирання снігу на вулицях і прибудинкових територіях у Дніпрі.

 

Перед цим членів комісії переслідували на позашляховику з «почесним» номерним знаком АЕ 5555 СВ. Джип підрізав бус, після чого з нього вискочили «тітушки», які розтрощили транспорт – пробили колеса та побили скло. 

 

Водночас народний депутат Андрій Денисенко звернувся до Авакова і Луценка з проханням «розібратися з організованою злочинністю у Дніпрі».

 

Як стверджує Денисенко, за рішенням суду комунальні служби міста розпочали демонтаж незаконно встановлених білбордів, «більшість з яких належала депутату міськради Загіду Краснову і причетним до нього структурам».

 

«У відповідь на це банди Краснова розпочали вуличний терор в дусі 90-х. Кримінальні бригади влаштовують напади на комунальну техніку і працівників комунальних служб з використанням арматури, ножів, бит. Зокрема, сьогодні, коли безпосередньо у Соборному райвідділі поліції було розтрощено мікроавтобус комунальників. І таких нападів за останні дні – десятки», – стверджує Денисенко.

 

У партії «Громадська сила», яку очолює Загід Краснов і яка є опозиційною до мера, ці звинувачення категорично відкидають.

 

Як заявила в коментарі Радіо Свобода заступник голови фракції «Громадська сила» у Дніпровській міськраді Катерина Збарська, демонтаж білбордів, розпочатий мерією, має виключно політичне підґрунтя. Водночас вона назвала «фейком» заяву мерії про напад на комунальне авто молодиків у масках.

 

«Немає жодного законного рішення, за яким зрізаються ці білборди. Усі ці білборди встановлені законно, під кожен є дозвіл, він діє до 2021 року. Сьогодні вони заявляють про напад на комунальні служби. Це відвертий фейк. Ця машина (легковик, з якого нібито вийшли нападники – ред.) в той час навіть не перебувала в тому районі міста. Вони це роблять з єдиною метою – зводити порахунки з політичними опонентами», – сказала пані  Збарська.