Контракт із ЗСУ уклали майже 70 тисяч вояків

19:05, 12.01.2017
Контракт із ЗСУ уклали майже 70 тисяч вояків

Віктор Муженко під час наради з військовими комісарами. (Фото Генштабу ЗСУ)

Понад 69 тисяч військовослужбовців уклали контракт зі Збройними силами України протягом 2016 року. Але військові комісаріати мають покращувати динаміку набору громадян на службу за контрактом.

 

Про це повідомив начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко під час розширеної наради з керівним складом військових комісаріатів України у четвер.

 

«Протягом 2016 року Збройні сили України поповнили понад 69 тисяч військовослужбовців за контрактом. Це потужний ривок вперед в плані переведення ЗСУ на професійну основу. Але це не знімає актуальності проблеми», – сказав генерал армії Муженко.

 

На його думку, військовослужбовці, які відслужили встановлені терміни, можуть звільнятися, це зобов’язує військові комісаріати «проводити більш активну роботу» і не звикати до надуманих ілюзій.

 

«Хотів би всіх застерегти від ефекту звикання. Мовляв десь там тривають бойові дії, створені угруповання, військовослужбовці яких постійно виконують бойові завдання. Для когось така віддаленість цих дій може створити ілюзію, що ця ситуація зовсім не впливає на процеси у Збройних Силах та на діяльність військових комісаріатів. Усе навпаки. Загрози, що існують на стратегічному рівні, нікуди не зникли, і ми маємо бути готовими до адекватної відповіді на них», - заявив Віктор Муженко.

 

За словами начальника Генштабу ЗСУ, для протидії таким зовнішнім загрозам Україні потрібні боєздатні військові частини, ефективні та злагоджені органи військового управління.

 

«Військові комісаріати мають відіграти свою вагому роль у якісному комплектуванні Збройних Сил України», - зауважив пан Муженко.

 

І додав, що військовим комісаріатам важливо підтримувати динаміку набору громадян на службу за контрактом.