В окупованому Донецьку шукають родичів командирів ЗСУ

11:53, 13.01.2017
В окупованому Донецьку шукають родичів командирів ЗСУ

Бойовики ДНР почали нове "полювання на відьом".

Бойовики терористичної ДНР активно розшукують родичів українських військових, які проживають на окупованій території Донеччини.

 

Родичів хочуть використати для шантажу бойових офіцерів української армії, або схилити останніх до співпраці. Фактично окупанти розпочали чергове "полювання на відьом". 

 

Про це повідомив координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук на своїй сторінці у Facebook  у п’ятницю.

 

"Керівництво МДБ ДНР віддало наказ розпочати активне відпрацювання родинних зв'язків військовослужбовців керівної ланки підрозділів ЗС України з метою виявлення тих з них, хто проживає на окупованій території", - повідомив пан Тимчук.

 

За його словами, ватажки бойовиків ДНР планують використовувати родичів українських військових з метою шантажу і схиляння до співпраці командирів і воєначальників ЗСУ. Тобто окупанти сподіваються, що бойові офіцери української армії зрадять присягу, коли йтиметься про життя чи здоров’я їхніх рідних.

 

Серед іншого, бойовики наказали представникам Донецької єпархії УПЦ Московського патріархату в Макіївці зібрати інформацію про діючі католицькі, протестантські та мусульманські громади.

 

Окупаційна влада бажає провести «інвентаризацію майна» даних громад. Тобто, висловлюючись мовою злочинців, просто «віджати».

 

Нагадаємо, в останні дні окупанти нарощують бойову активність на всіх напрямках східного фронту – маріупольському, донецькому і луганському.