У Нацполіції вже знають кого карати за перестрілку в Княжичах

14:48, 13.01.2017

Керівництво Національної поліції завершило службове розслідування кривавої перестрілки у Княжичах, жертвами якої стали 5 правоохоронців й готове притягнути до дисциплінарної відповідальності винних поліцейських.

 

Про це повідомив заступник голови Нацполіції – начальник Головного слідчого управління Олександр Вакуленко під час брифінгу у п'ятницю.

 

Пан Вакуленко не став повідомляти результати службового розслідування, а лише зазначив, що поліція найближчим часом поінформує суспільство про вжиті заходи.

 

«Безпосередньо у Національній поліції на сьогоднішній день завершено проведення службового розслідування, і я думаю, що буквально, можливо, сьогодні, можливо, у понеділок буде вже підписаний дисциплінарний наказ реагування, і це буде також предметом інформування суспільства і засобів масової інформації про ті заходи, яких вжила Національна поліція», - сказав заступник голови Нацполіції.

 

Серед іншого, Олександр Вакуленко пообіцяв, що список кандидатів на посаду керівника Нацполіції буде оприлюднено не пізніше 13 січня.

 

Як повідомляла «УМ», вночі 4 грудня в селищі Княжичі Броварського району внаслідок перестрілки загинули п'ятеро правоохоронців.

 

Група затримання карного розшуку та спецпідрозділу КОРД вичікували в покинутому будинку грабіжників, коли в одному з будинків спрацювала сигналізація. На місце приїхав наряд держслужби охорони, який затримав поліцейських, прийнявши їх за грабіжників.

 

Водночас, бійці КОРД вирішили, що співробітників розвідки захопили злочинці, тож  сталася перестрілка, в результаті якої загинули двоє співробітників держслужби охорони, двоє поліцейських-розвідників і співробітник спецпідрозділу КОРД.

 

Арсен Аваков пізніше заявив, що не збирається йти у відставку через перестрілку в Княжичах. Відомо, що на час службового розслідування від служби було відсторонено 26 правоохоронців

 

Генпрокурор Юрій Луценко вважає, що відповідальність за криваву перестрілку в Княжичах має понести начальник Нацполіції Андрій Крищенко, тоді як відставку міністра МВС Арсена Авакова він вважає недоцільною. Слідчі ГПУ розслідують кримінальне провадження за фактом перестрілки.