Головні терористи ОРДЛО викликають Надію Савченко в Донецьк

13:41, 14.01.2017
Головні терористи ОРДЛО викликають Надію Савченко в Донецьк

В Донецьку відкидають пропозицію Надії приїхати до Києва

Головний сепаратист Донецька Олександр Захарченко вважає, що до списків полонених, опублікованими депутатом уВерховної ради Надією Савченко, потрібно ставитися серйозно.

При цьому він визнав, що в окупованому Донецьку не погоджуються зі списками, які показує на переговорах Київ.

"Ситуація з цими списками парадоксальна. З їхніми списками ми не згодні, а вони - з нашими. Я думаю, вони неповні і неточні", - каже ватажок терористів.


Він звинуватив Надію Савченко, яка оприлюднила списки через Фейсбук, в тому, що це загальмувало процес обміну.

"Коли цими списками кидаються ЗМІ, це по факту гальмує сам обмін, сам процес обміну. ​​Я б дочекався самого обміну, який фактично є, а потім уточнював списки", - заявив Захарченко.


При цьому він категорично відкинув пропозицію Савченко про зустріч у Києві, а потім - у Донецьку.


"Ми гарантовано можемо забезпечити безпеку будь-якій людині, хто приїжджає з боку України, якщо ця зустріч нам буде необхідна. Але я не думаю, що вона зможе забезпечити безпеку нашої делегації в Києві", - заявив головний сепаратист Донецька.

При цьому він зазначив, що Савченко - людина, яка вірить в те, що може щось змінити. "У неї багато запитань. Головне питання - це закон про амністію, питання серйозне. З Савченко потрібно зустрічатися тут", - вважає Захарченко, фактично викликаючи Надію Савченко в Донецьк.

Як повідомляла "УМ", Надія Савченко опублікувала в фейсбуці скоригований, як вона стверджувала, список російських військових і інших громадян РФ, які потрапили в українські в'язниці в 2014-2016 роках. Всього в списку 101 росіянин - військові і цивільні особи.