Канал Пінчука показав шоу з російськими окупантами (відео)

10:56, 16.01.2017
Канал Пінчука показав шоу з російськими окупантами (відео)

Російські найманці стали учасниками шоу "Битва екстрасенсів".

Телеканал СТБ вибачився за показ в ефірі програми «Битва екстрасенсів» російського виробництва за участю російських військовослужбовців, які заявили, що «служили» в Україні. Керівництво телеканалу обіцяє звільнити винних.

 

Про це написав голова правління ЗАТ «Міжнародний Медіа Центр – СТБ» Володимир Бородянський на сторінці в Facebook  у понеділок.

 

«Росія і Україна, з вини Росії, ворогують, російські військові присутні на Донбасі, Росія анексувала Крим. Показ даної програми з моральної точки зору неприпустимий. Мені соромно. Я приношу свої вибачення телеглядачам», - зазначив пан Бородянський.

 

За його словами, керівництво каналу вирішило припинити показ програми «Битва екстрасенсів», виробництва російського телеканалу ТНТ, а також «звільнити співробітників, які допустили вихід програми в ефір».

 

Зазначимо, що вибачатися Володимиру Бородняському довелося після того, як у неділю ввечері користувачі соцмереж почали обурюватися тим, що телеканал СТБ транслював шоу «Битва екстрасенсів» за участю російського військового, який воював на українському Донбасі.

 

Участь в шоу взяли 6 чоловіків, одягнених в камуфляж. Повідомлялося, що вони - військові, деякі служили у Чечні та мають нагороди за службу. Але в окремих з них на рукавах були нашивки схожі на терористичну символіку бойовиків сампорпоголошеної ДНР.

 

 

Один з цих «героїв» заявив, що «нещодавно служив на Україні», де над ним «знущалися, змушували могилу собі копати». При цьому, в українській версії ефіру його слова про те, що він «служив в Україні» вирізали. Згідно припущень експертів, вочевидь, йдеться про одного з псковських десантників, який потрапив у полон до захисників України у 2014 році.

 

«Битва екстрасенсів з терористами в головній ролі», - коротко відреагував першим на це шоу волонтер Роман Сініцин.

 

«У битві екстрасенсів на СТБ маги допомагають солдатам ДНР чи ЛНР. Або це російські офіцери. Увімкніть, мені це здається чи це правда?», - обурюється інший волонтер і юрист Максим Діжечко.

 

«Агов, СТБ, у вас там все нормально з башкою?! Ви кого показуєте, га?» — написала  продюсер Олена Мозгова.

 

Тоді як блогер Олександр Єфремов зазначає: «Це стовідсотковий кандидат у базу «Миротворця». Та й у інших може бути рило в пуху».

 

Зауважимо, що третя серія 17 сезону російської версії шоу знімалася у Москві, на російському ТБ її транслювали 17 вересня 2016 року. В українському ефірі серію транслювали ввечері 15 січня 2017 року.  

 

Як відомо, телеканал СТБ входить до медіагрупи StarLightMedia, разом з ICTV, «Новий канал», М1, М2 та QTV, контролює яку Віктор Пінчук.