Від агресії Росії загинуло 10 тисяч українців

12:59, 16.01.2017

Приблизно 10 тисяч цивільних і військових українців загинули внаслідок військової агресії Російської Федерації протягом трьох років.

 

Такі дані навів Президент Петро Порошенко під час спільного брифінгу з віце-президентом США Джо Байденом у Києві у понеділок.

 

«В цьому році виповнюється три роки, як Росія розв'язала справжню війну проти нашої країни. Це війна, в якій вбито 10 тисяч українців: цивільних і військових. Війна триває й сьогодні, лише за останні три дні наших військових продовжували обстрілювати – більш ніж 250 разів», – зазначив глава держави.

 

Порошенко наголосив, що Росія прагне уникнути відповідальності за агресію, намагається дестабілізувати внутрішню ситуацію в Україні, а також намагається розколоти трансатлантичну і європейську єдність.

 

«В наших силах протидіяти цим планам: зокрема шляхом запуску дорожної карти, імплементації Мінських угод та продовженням успішних внутрішніх реформ», – вважає Президент.

 

Він висловив вдячність Байдену за чітку і послідовну позицію США щодо Росії, та зокрема нещодавнє рішення розширити санкції проти держави-агресора.

 

Порошенко наголосив, що ці санкції мають лишатися чинними, допоки не буде відновлено українську цілісність території включно з Кримом. І висловив сподівання, що українське питання і надалі залишатиметься серед пріоритетів США.

 

Президент запевнив, що сьогодні Україна вже є тією державою, яка ніколи не повернеться під владу і контроль Російської Федерації.

 

«Сьогодні ми розбудовуємо нову, сильну, потужну, демократичну Україну. Це вже далеко не та держава, якою ми починали на етапі втечі збанкрутілої та злочинної влади та початку російської військової агресії. Це - Україна, яка має гідність, прагнення до демократичних реформ, це - Україна, яка більше ніколи не повернеться в стійло російської імперії, це - Україна, яка надійно боронить демократичні цінності, права і свободи громадян, які є спільними і для України, і для США», - підкреслив Порошенко.

 

Нагадаємо, що минулої п'ятниці бойовики ДНР передали тіла трьох українських морпіхів, які героїчно загинули в бою з окупантами.  Микола Охріменко, Сергій Солонько і Сергій Трубін самостійно спланували спецоперацію, щоб не "сидіти на опорнику".