Телеканал СТБ перевірять через шоу з російськими окупантами

15:38, 16.01.2017
Телеканал СТБ перевірять через шоу з російськими окупантами

Стоп-кадр з окупантом з шоу "Битва екстрасенсів".

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення розгляне питання трансляції на телеканалі «СТБ» передачі «Битва екстрасенсів» за участі російськими військових, які воювали на Донбасі. Засідання відбудеться у четвер.

 

Про це повідомляється на сайті Нацради в понеділок.

 

Йдеться про шоу виробництва російського каналу «ТНТ», яке вийшло в ефір «СТБ» в неділю ввечері.

 

Зазначається, що стосовно факту трансляції зазначеної передачі відповідним підрозділам регуляторного органу було дано доручення провести моніторинг та запис програми, щоби ці матеріали розглянути на засіданні.

 

«Ефір телеканалу «СТБ» записано. На трансляцію цієї передачі також активно відреагувала глядацька аудиторія і медіа-спільнота, висловлюючи своє обурення та закликаючи регуляторний орган до адекватного реагування. На черговому засіданні Національна рада винесе це питання на розгляд з голосу й ухвалить рішення відповідно до чинного законодавства», - запевняють у Нацраді.

 

Як повідомляла «УМ», керівництво телеканалу «СТБ» вибачилося за показ в ефірі програми «Битва екстрасенсів» за участю російських військовослужбовців.

 

Керівництво «СТБ» обіцяє звільнити винних співробітників, які допустили вихід програми в ефір.

 

Участь в шоу взяли 6 чоловіків, одягнених в камуфляж. В окремих з них на рукавах були нашивки схожі на терористичну символіку бойовиків сампорпоголошеної ДНР.

 

Один з них заявив, що «нещодавно служив на Україні», де над ним «знущалися, змушували могилу собі копати».