Петро Порошенко проігнорує в Давосі сніданок Пінчука

16:19, 16.01.2017

Президент Петро Порошенко візьме участь у Всесвітньому економічному форумі в Давосі, але проігнорує сніданок Віктора Пінчука в Давосі у січні.  

 

Про це повідомив речник Президента Святослав Цеголко на своїй сторінці у Facebook  у понеділок.

 

«Президент України поїде у швейцарський Давос, де матиме широку програму на Всесвітньому економічному форумі. Але брати участі у сніданку, організованому Віктором Пінчуком він не буде», - написав пан Цеголко.

 

Зазначимо, що мільярдер Віктор Пінчук запросив на сніданок у Давосі низку народних депутатів, але за неофіційною інформацією більшість із них не планує брати участь у цьому заході з різних причин.

 

Нагадаємо, напередодні нового року в статті для The Wall Street Journal Пінчук запропонував владі і громадянам України погодитися на низку "болючих компромісів" заради завершення конфлікту з Росією. Зокрема, відмовитися від перспективи членства в Євросоюзі й НАТО та провести вибори на окупованій частині Донбасу ще до її звільнення тощо.

 

Минулої п’ятниці Пінчук нарешті відреагував на обурення українського суспільства і політикуму щодо запропонованого ним «болючого компромісу» з Росією, який багато хто спийняв, як капітуляцію перед агресором. Більшість його пояснень зводилася до того, що його неправильно зрозуміли.

 

Президент Порошенко до останнього вагався щодо участі у так званому «українському ланчі» Пінчука.