Порошенко сподівається на підтримку Трампа в боротьбі з Путіним

17:43, 17.01.2017
Порошенко сподівається на підтримку Трампа в боротьбі з Путіним

Петро Порошенко під час інтерв'ю у Давосі.

Президент України Петро Порошенко висловив сподівання, що новообраний президент США Дональд Трамп використає весь свій вплив, щоб підтримати українців у їх боротьбі проти російського агресора.

 

Про це Порошенко заявив в інтерв'ю Bloomberg під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі у вівторок.

 

"Я думаю, що Дональд Трамп має зараз унікальну можливість використати весь свій вплив, щоб підтримати нас у нашій боротьбі за свободу та демократію", - заявив Президент України.

 

На його переконання, якщо в результаті переговорів вдасться змусити Росію вивести свої війська з української землі та звільнити Крим, то це було б "дуже важливо і позитивно". За його словами, можливість такого розвитку подій "все ще існує".

 

Водночас Порошенко вказав на те, що "забагато людей вже не вірять Путіну, і для цього є причини". В такій ситуації дуже важливими є перші кроки Трампа на посаді президента США, додав він.

 

В інтерв’ю Порошенко заявив, що Україна користувалася "дуже сильною двосторонньою підтримкою" США протягом останніх трьох років: це і підтримка американського народу, і Конгресу, і адміністрації. Порошенко висловив переконання, що нова адміністрація Трампа також буде надавати таку підтримку.

 

Порошенко також розповів, що він був одним із перших світових лідерів, кому Трамп зателефонував після перемоги на виборах у листопаді 2016 року.

 

"Ми домовилися про дату мого візиту до Вашингтона одразу після інавгурації і порядок денний наших переговорів буде досить великий", - зазначив він.

 

Напередодні віце-президент США Джо Байден під час візиту до Києва пояснив, що з оптимізмом дивиться на майбутнє американсько-українських стосунків. Щодо стосунків України з наступною адміністрацією США пан Байден сказав, що «надія не вмирає».

 

Інавгурація Трампа відбудеться 20 січня. Переможець вже пообіцяв, що це буде велике шоу